Skip to content

La fira Experimenta, que organitza l’IES Manacor, acosta la ciència i la tecnologia als joves estudiants de la comarca

Durant els tres dies que dura la fira Experimenta 2016 els alumnes de l’IES Manacor es converteixen en científics i investigadors que mostren als visitants alguns dels experiments que han ideat aquest curs “per explicar alguns principis fonamentals d’una manera molt pràctica i per experimentar amb la ciència”, explica el director del centre, Miquel Amengual.

Des de dia 16 i fins dia 18 de febrer els alumnes d’ESO i de batxillerat mostren els experiments científics que han treballat en els laboratoris de física, química, ciències naturals, matemàtiques, tecnologia o tècniques experimentals. “Els alumnes hem proposat molts dels experiments de la fira d’enguany, no ens agrada repetir les demostracions i per això en cercam de nous per internet i en alguns manuals”, explica l’alumna Camila Bolzani, que s’encarrega de realitzar experiments davant els visitants de la fira.

La diversitat de demostracions que es poden trobar a Experimenta 2016 és tan àmplia com les disciplines que engloba. Cuinar a partir de reaccions químiques, resistència de materials i estructures, hologrames òptics, reaccions químiques que fan que un mateix líquid canviï de color, sargantanes, insectes i tortugues que mostren l’evolució de la vida, cèl·lules a vista de microscopi i molts més es podran trobar fins divendres a l’IES Manacor. De fet, el capvespre de dimecres dia 17 la fira Experimenta 2016 estarà oberta al públic en general.

En acabar la fira els alumnes d’una vintena d’escoles i instituts de la comarca hauran passat per Experimenta i hauran participat en les pràctiques de laboratori i en els experiments, que “els permetran conèixer millor la realitat que els envolta”, explica el coordinador de la fira, Manel Nicolau. En canvi els alumnes d’ESO i de batxillerat de l’IES Manacor deixen de ser alumnes durant els dies que dura la fira. De fet, són els mateixos alumnes els que es transformen en professors i expliquen i realitzen els experiments científics que prèviament han treballat en els laboratoris.

A més, enguany els visitants podran gaudir d’alguns objectes cedits per l’IFISC, l’Institut de Física Interdisciplinària i Sistemes Complexos, que depèn de la Universitat de les Illes Balears i del Consejo Superior de Investigaciones Científicas.

Back To Top
Search