Us agrada la pinya? Sol ser una de les fruites que agrada més. Ara que acaba l’estiu molta gent fa dietes detox amb aquesta fruita però… en aquesta recepta us…
La fira Experimenta, que organitza l’IES Manacor, acosta la ciència i la tecnologia als joves estudiants de la comarca
Durant els tres dies que dura la fira Experimenta 2016 els alumnes de l’IES Manacor es converteixen en científics i investigadors que mostren als visitants alguns dels experiments que han ideat aquest curs “per explicar alguns principis fonamentals d’una manera molt pràctica i per experimentar amb la ciència”, explica el director del centre, Miquel Amengual.
Des de dia 16 i fins dia 18 de febrer els alumnes d’ESO i de batxillerat mostren els experiments científics que han treballat en els laboratoris de física, química, ciències naturals, matemàtiques, tecnologia o tècniques experimentals. “Els alumnes hem proposat molts dels experiments de la fira d’enguany, no ens agrada repetir les demostracions i per això en cercam de nous per internet i en alguns manuals”, explica l’alumna Camila Bolzani, que s’encarrega de realitzar experiments davant els visitants de la fira.
La diversitat de demostracions que es poden trobar a Experimenta 2016 és tan àmplia com les disciplines que engloba. Cuinar a partir de reaccions químiques, resistència de materials i estructures, hologrames òptics, reaccions químiques que fan que un mateix líquid canviï de color, sargantanes, insectes i tortugues que mostren l’evolució de la vida, cèl·lules a vista de microscopi i molts més es podran trobar fins divendres a l’IES Manacor. De fet, el capvespre de dimecres dia 17 la fira Experimenta 2016 estarà oberta al públic en general.
En acabar la fira els alumnes d’una vintena d’escoles i instituts de la comarca hauran passat per Experimenta i hauran participat en les pràctiques de laboratori i en els experiments, que “els permetran conèixer millor la realitat que els envolta”, explica el coordinador de la fira, Manel Nicolau. En canvi els alumnes d’ESO i de batxillerat de l’IES Manacor deixen de ser alumnes durant els dies que dura la fira. De fet, són els mateixos alumnes els que es transformen en professors i expliquen i realitzen els experiments científics que prèviament han treballat en els laboratoris.
A més, enguany els visitants podran gaudir d’alguns objectes cedits per l’IFISC, l’Institut de Física Interdisciplinària i Sistemes Complexos, que depèn de la Universitat de les Illes Balears i del Consejo Superior de Investigaciones Científicas.