Skip to content

PUBLICITAT

“La gent del Port no coneix el delegat de Zona Costanera”

Antònia Llodrà (Porto Cristo, 1973) és regidora d’AIPC a l’Ajuntament de Manacor des del 2015. En un primer moment entrà com a segona de Joan Gomila i a16 l’oposició. Amb la moció de censura, entrà a l’equip de govern, on va ser delegada de Cultura. Ara és la portaveu del seu partit una altra vegada a l’oposició.

Els darrers dos anys Porto Cristo no ha tengut delegat propi i exclusiu, sinó que l’ha compartit amb la resta de la zona costanera. Vists els resultats, mantendríeu aquesta figura així com està ara?
Evidentment no. No la mantendríem. Des del primer moment hem dit que per a nosaltres és necessari tenir un delegat a Porto Cristo, que ja és una població prou gran per això. Un nucli de vuit o nou mil persones que hi viuen tot l’any necessita un delegat. A altres municipis, amb aquestes condicions, hi ha tot un consistori. Pel que fa a aquests dos anys… basta veure com està Porto Cristo. La gent no coneix el delegat de Zona Costanera i si volen res molts de pics acudeixen a nosaltres, la gent d’AIPC.

A què ho atribueixes, però? A la figura de delegat de Zona Costanera? O a la persona que l’exerceix, que no s’ha donat a conèixer prou?
Hi pot haver un poc de les dues coses. És impossible que la gent conegui una persona que no trepitja el carrer. I a més, és impossible que pugui dur així com toca tota la zona costanera i, a més, encara s’hagi d’encarregar de l’enllumenat.

Què ha perdut Porto Cristo, pel camí? Què hi ha de diferent ara de quan hi havia AIPC?
Potser ha estat per motiu de la Covid-19, però ara hi ha molta brutor per enmig. És ver que el contracte és molt millor que el que hi havia abans. Constantment has de revisar la recollida per assegurar-te que es recull el fems quan toca. Sobretot els caps de setmana les bosses poden arribar a estar un o dos dies al carrer. I si hi ha un problema que és dilluns dematí, tal vegada s’ha de plantejar d’intensificar la recollida els caps de setmana. També creixen les herbes… Però una de les coses que més manquen és el contacte.

Al principi del mandat, l’equip de govern s’oblidà dels llums de Nadal a Porto Cristo. S’han repetit situacions semblants?
No. Enguany els llums hi varen ser. Ha estat un any difícil i tampoc s’han fet tantes coses. Culturalment s’ha fet qualque coseta, però també és ver que no s’ha fet gran cosa a Manacor.

Hem parlat de serveis i hem parlat d’esdeveniments. Quines infraestructures necessita Porto Cristo ara mateix? Què impulsaríeu vosaltres si governàssiu?
Encara que no sigui una infraestructura que l’Ajuntament hagi de fer, tot d’una que s’aprovi el Pla General és urgent posar l’escola nova damunt la taula de la Conselleria, perquè hi facin feina. També necessitam un espai on es puguin fer actes culturals. Digues-li teatre o sala polivalent. I un poliesportiu mig cobert, com ara el de Son Carrió, per poder fer coses a l’aire lliure i també tancades si plou. Una altra lluita nostra, i que dúiem el programa, és un tanatori, per no haver d’anar a Manacor a acomiadar els nostres morts. També veim, ara, que compren el solar per fer-hi l’escoleta municipal. És una bona cosa. Però en general, també hi ha moltes coses que Porto Cristo ja té, i de les quals s’ha de fer un manteniment.

I en l’àmbit esportiu?
Cal una ampliació de la zona del camp de futbol, on ja tenim pistes de pàdel i de tennis. El poble creix i necessitam que tot cresqui en consonància.

Vols afegir res més pel que fa a infraestructures o serveis?
Sí. És imprescindible que el servei de Policia sigui a Porto Cristo. Ara es trasllada d’on està ara al carrer d’en Gual, devora l’oficina municipal. No creim que sigui la infraestructura que es mereix i necessita aquest servei. Cal un local així com toca per a la Policia, perquè puguin tenir tot el que necessiten, amb aparcament, i perquè hi pugui haver un bon servei per a la ciutadania.

Joan Gomila i Antonio García votaren a favor de Miquel Oliver. Tu t’abstingueres. En general es percep un vot de confiança. O era una manera de deixar empès per a una possible entrada dins l’equip de govern?
Mai hem tancat cap porta. I si se’n tanca una, sempre queda una finestra oberta. Ara bé, si hi hem de ser ho ha de dir l’equip de govern, no nosaltres. Ells han de decidir si els convé o no els convé tenir un partit com AIPC amb ells. Si ens hi haguessin tengut s’haurien estalviat molts de maldecaps entre ells. Quan ets coneixedor de les mancances que hi pugui haver a un poble, és més bo de fer gestionar-les. Si en un moment donat es va fer la votació d’aquesta manera va ser perquè el dia de la investidura de Miquel tots teníem lliure decisió de vot. Com sempre dins AIPC, tothom ha pogut votar allò que ha trobat. El vot d’Antonio i Joan era un vot de confiança. I el meu també, però sempre amb un peu al fre, perquè amb el que havia passat feia quatre anys ja estava un poc mosca. En Miquel (Oliver) sempre ha tengut el suport d’AIPC en tot el que ha hagut de menester en aquests dos anys.

PP sembla haver adoptat una actitud més frontal, de confrontació. Però es percep un endolciment per part del PI, com si es preparàs el terreny per una entesa amb MÉS… On és AIPC?
En el que se’ns necessiti per gestió no hem tengut mai cap problema. No ens hem enfrontat mai amb l’equip de govern. Molts de pics segons quines postures les trob ridícules. Tots som aquí per donar tot el que sigui necessari a la ciutadania. I en segons quines coses, hi ha part de política. No hi sé jugar. No som gens política. El PP juga més a aquesta estratègia com hi pot jugar el PSOE o MÉS.

Sembla que les relacions entre MÉS-Esquerra i PSOE no són les millors… Entraríeu dins l’equip de govern abans de les pròximes eleccions, si en tenguéssiu l’ocasió?
Algú ens ha dit que no hem de dir sempre que som aquí per governar. Però qualsevol partit que es presenta a unes eleccions es per governar. Nosaltres tenim una porta oberta a MÉS i a un pacte, per què no? El que hi pugui haver entre MÉS i PSOE, ells ho sabran. Cadascú ha de guardar els seus. Nosaltres no hem tancat cap porta. I som aquí per això. Me’n riuria del partit que digués que vol entrar per estar a l’oposició.

AIPC i SyS fan feina per tornar-se a presentar plegats?
AIPC i SyS fan feina per fer l’oposició que toca i en arribar les pròximes eleccions decidirem si hi ha coalició o no, segons la conveniència del moment.

Què ha suposat per a AIPC la sortida de Joan Gomila de l’Ajuntament?
Ha estat una retirada. Però és al nostre costat, com hi són Jaume Brunet i Bernat Amer, que també ho deixaren en el seu moment. Molts de dies hem de parlar plegats perquè encara hi ha moltes coses a l’aire. Nosaltres dues (Antònia Llodrà i Júlia Acosta) hem agafat el relleu. Ens manquen reunions per poder fer la nostra feina com voldríem. Continuam fent feina en la línia d’AIPC.

Ha entrat gens nova dins el partit, però?
Sí, hi ha gent nova, però és mal de fer fer-la visible pel moment en què ens trobam, en què és difícil mantenir contacte.

Quina relació manté AIPC amb l’associació de veïnats?
Cordial. També és ver que no ens hem pogut reunir d’ençà que nosaltres dues hi som. Ara que ja ens podrem veure en tendrem l’ocasió.

PUBLICITAT

Back To Top
Search