skip to Main Content

La il·lusió per compartir la sort persisteix malgrat les poques probabilitats que la grossa caigui a Manacor

Parlam amb manacorins i manacorines de la seva relació amb la loteria de Nadal. Molts ja tenen els seus dècims pel sorteig de dia 22 a mitges amb amics i familiars. Però també hi ha ciutadans que no hi fan comptes jugar.

“Compram deu bitllets amb els amics, tenim totes les terminacions i així almanco ens tocarà el reintegrament”

Maria Cristina Vadell i els seus pares asseguren que compren pocs dècims de la loteria de Nadal, tot i que sí que en compren si van de viatge. A més, amb els amics cada any s’organitzen per “comprar deu bitllets, cadascun acaba amb un número que va del 0 al 9 i així asseguram que com a mínim ens tocarà un reintegrament”, expliquen. “És una cosa que organitza més ma mare amb les seves amigues”, detalla na Maria Cristina. I sa mare, na Catalina Riera, assegura rient que si guanyàs la grossa “compartiria els doblers del premi amb els fills, perquè al meu home no tenc tan clar si li donaria res!”.

“Els pares em regalen un dècim i a la feina hem comprat cinc o sis bitllets del mateix número”

A Petra Maria Llull enguany li arribaran bitllets de la loteria de Nadal per un parell de bandes. “A la feina hem comprat cinc o sis dècims entre els companys. Són tots del mateix número. Si ens toca, ens tocarà a l’engròs i se’n parlarà perquè serem milionaris”, assegura mig de broma. A més ella també ha comprat “qualque dècim a mitges amb les amigues”. I no seran els únics números que jugarà. “A ca nostra ens regalen loteria per Nadal. És mon pare qui es cuida de tot i és com jo. Tots dos volem dècims de per tot allà on anam fora de Mallorca. I potser no en tendrem cap comprat a Manacor!”, conclou.

 

“Els treballadors de Majòrica cada any encarregam paperetes del mateix número. Si guanyàssim és segur que tota la fàbrica i també moltes famílies farien festa grossa”

Maria Grimalt fa feina a la fàbrica de perles i assegura que “des de fa molts anys tots els treballadors jugam al mateix número del sorteig de Nadal. El duim de Barcelona i hi ha companys que comparteixen un dècim entre un parell, altres volen més d’un dècim del número de Majòrica per compartirlo amb familiars o amics… És un costum que he viscut d’ençà que som a la fàbrica”, explica. Maria Grimalt assegura que “amb la família jugam poc a la grossa, si anam de viatge normalment duim un número. Si som a celebrar qualque cosa amb els amics o la família, potser també compram un número de loteria per compartir, però poca cosa més”. Pel que fa als premis, Grimalt assegura que l’any passat a Majòrica varen tocar 100 euros a cada dècim. “Si enguany ens toca, és segur que tota la fàbrica i també moltes famílies farien festa grossa”, conclou.

 

“El meu padrí passava molt de gust de seguir el sorteig, nosaltres mantenim viva aquesta tradició i compram dècims”

Maria Antònia Puigròs i la seva família sempre han vist el sorteig de la loteria de Nadal com una de les bandes sonores de cada Nadal. “Record que el meu padrí seguia el sorteig per la tele o per la ràdio. Sentíem cantar els premis i ell passava gust d’apuntar els números premiats i després tota la família li duia els bitllets perquè consultàs si havíem guanyat qualque cosa”. Tal vegada per això Maria Antònia Puigròs confessa que “mantenim viva aquesta tradició i compram dècims amb la família. També en compr amb les amigues i els companys de la feina”.

 

“No compr loteria de Nadal perquè no m’interessa gaire. Si no perd els dècims, no pens mai a mirar si he guanyat o no”

Guillem Parera confessa que la loteria, els sortejos i les apostes “no m’interessen gaire”. Si parlam de loteria de Nadal “jo no en solc comprar, enguany només tenc una participació que vaig comprar a uns joves que en venien per poder anar de viatge d’estudis”. A la seva família és sa mare qui s’encarrega de la loteria de Nadal “ella en compra perquè si toca en vol repartir als fills. I s’encarrega de tot ella”, explica. De fet, Guillem Parera reconeix que “jo no me’n podria cuidar. Si no perd els dècims que compr, no pens a mirar mai si he guanyat o no”

“No tenc cap dècim de la loteria de Nadal, no hi jug amb els amics i tampoc a la feina”


Per en Miquel Sansó el sorteig de la loteria de Nadal és una cosa quasi del passat. “Jo fa anys que no he comprat cap dècim de loteria. No hi jug amb els amics i tampoc ho faig amb els companys de feina”. Miquel Sansó és especialista en màrqueting i afirma que “en tota aquesta devoció per la loteria de Nadal, hi té molt a veure la campanya publicitària que cada any vincula el sorteig amb els valors familiars, el fet de compartir i la màgia de Nadal”. Tot i que ell no compra bitllets, confessa que “a ca nostra per Nadal els pares ens regalen algunes participacions a mitges entre tota la família”.

“Vaig començar a jugar a la loteria de Nadal quan vaig acabar el ‘servici’ i encara ara m’agrada que els números acabin en 7”

Joan Galmés ja fa un bon grapat d’anys que compra bitllets de la loteria per Nadal. “Vaig començar a jugar a la loteria de Nada quan vaig acabar el servei militar”. I és un costum que no ha perdut. “Cada any compr dècims als cafès on vaig els dematins. Sempre m’han agradat els números que acaben en 7 i l’únic que tenc que no acaba amb aquest número és el del bar de davant la Torre dels Enagistes. Hi vaig a fer el cafè no voldria que tocàs a tothom i a mi no”, explica Joan Galmés. Pel que fa als premis, reconeix que només li han tocat “reintegraments i algun premi de cent euros”. Però d’il·lusió no n’hi falta i si enguany guanya la grossa, “la compartiré amb tota la família i amb els nebots”, assegura Joan Galmés.

 

Back To Top
Search