Skip to content

La novena edició dels premis Bòtil 2020 arriba a la darrera fase

Joana E. de la companyia Galiana Teatre i El Somni d’en Pere de Son Gall de Centimets Teatre són les obres finalistes d’aquest concurs adreçat a un públic infantil i juvenil que barreja teatre i la literatura catalana feta a les Illes Balears. La final se celebrarà el divendres 23 d’octubre a l’Espai 36 de Sant Llorenç.

Cinc van ser les companyies que es van presentar a la novena edició dels Premis Bòtil 2020, organitzats per Sa Xerxa de teatre infantil i juvenil de les Illes Balears i amb el suport de la de Delegació de Presidència per a la Cultura del Govern de les Illes Balears. Els dies 17 i 18 de setembre, es va celebrar la semifinal del concurs a l’Espai 36 de Sant Llorenç en què van quedar com a finalistes “Joana E.” creada a partir de la novel·la homònima de Maria Antònia Oliver i interpretada per Catalina Florit, ToniLluís Reyes i Francesca Vadell i “El somni d’en Pere de Son Gall” basada en el llibre ‘Miracle a Llucmajor’ de Sebastià Alzamora i amb la interpretació d’Irene Soler i Xisca Puigserver. De la primera, el jurat en va destacar la creació d’una peça teatral a través d’una obra actual i centrada en l’empoderament de la dona i, de la segona, la capacitat dels autors de recuperar la història poc coneguda dePere Sastre Obrador, inventor llucmajorer del segle XX.

De la mateixa manera, el jurat va destacar la gran qualitat de les obres presentades que van ser “U” de la companyia Manipulats amb Gràcia Moragues i Mateu Canyelles, una peça inspirada en el llibre de poemes ‘Aus de Ramat’ de Maria Antònia Massanet, “El tresor del mar” de Myotragus Teatre amb Lluís Valenciano Gener, a partir dels  contes ‘Un dia de pesca’ i ‘Un altre dia de pesca’, de Tomeu Simó Mesquida i, finalment, “Pataleca” de La Campistany amb Júlia Campistany i Gràcia Moragues, a partir de ‘L’hort de les rondalles Mallorquines’ de Carles Amengual i Vicens.

El concurs, adreçat a un públic infantil i juvenil, està pensat per estimular la creació d’espectacles de petit format i combinar les arts escèniques i la literatura. A més, la seva particularitat recau a mostrar el procés creatiu de les propostes presentades, de fet, durant les semifinals els més petits van poder gaudir de les funcions i alhora tenir l’experiència de veure com es creen aquests treballs artístics. Cal dir també que després de les funcions els alumnes tenien l’opció de parlar amb els actors i així afavorir la interacció entre públic i artistes. El pròxim 23 d’octubre les obres finalistes duran a terme la darrera fase de creació representant l’obra al matí, pels infants i joves, i a l’horabaixa ja pel públic en general.

L’obra guanyadora rebrà fins a 4000 euros i tendrà l’oportunitat d’actuar a diversos llocs a dins i fora de l’illa i a més de participar en festivals com la Fira Litterarum d’Espectacles Literaris de Móra d’Ebre, el FLIC – Festival de literatura i arts infantil i juvenil de Barcelona o la Fira de teatre infantil i juvenil de les Illes Balears (FIET) de Vilafranca de Bonany. Per altra banda el finalista rebrà fins a 3000 euros i la resta de propostes 800.

Des de Sa Xerxa recalquen la importància de poder fer aquests tipus d’esdeveniments i valoren l’empenta de les companyies de teatre que s’atreveixen a experimentar i participar dels Premis Bòtil, un concurs que any rere any es consolida com una activitat clau per a la defensa del teatre i la literatura de les Illes Balears.

Back To Top
Search