Antònia Llodrà (AIPC) presidirà la Junta de Districte de Porto Cristo amb l’objectiu de dotar de pressupost propi i de més competències l’òrgan de govern del nucli costaner. Pel que…
La Policia Local intervé a Cala Varques per fer front a la venda ambulant il·legal i als aparcaments en zones prohibides
Dotze agents de la Policia Local de Manacor, assistits per una patrulla de la Policia Nacional, actuaren ahir dijous a Cala Varques amb l’objectiu de fer complir la normativa municipal a la platja i tota la seva àrea d’influència. L’operació es posà en marxa després que el batle de Manacor i delegat de Medi Ambient, Pedro Rosselló, sol·licitàs als efectius policials que facin les actuacions pertinents per exigir el compliment de la normativa aplicable, tant pel que fa a la prohibició d’aparcament com per al compliment de l’Ordenança Municipal de Prohibició de la venda ambulant sense autorització.
I és que “aquesta actuació dóna continuïtat a les que ja s’han fet durant aquest estiu i pretén millorar la seguretat per a les persones que visiten Cala Varques, també pretén ajudar a garantir el compliment de la legalitat i fer els vehicles d’emergència puguin arribar al final del camí transitable sense obstacles”, aclarí el batle.
L’operació es va iniciart a les deu i mitja, quan el dispositiu policial, format per dotze Agents i cinc vehicles motoritzats, arribaren al camí que dóna accés a Cala Varques des de la carretera que uneix Porto Cristo i Portocolom. Els agents multaren els pocs cotxe que estaven estacionats al camí d’accés i identificaren el responsable de la parada de venda il·legal. A més es varen intervenir180 llaunes de cervesa que es baixaven a la platja amb l’objectiu de posar-les a la venda en aquest xibiu.
I és que tal com estableix l’Ordenança Municipal de Prohibició de la venda ambulant sense autorització de l’Ajuntament de Manacor (BOIB núm. 83 de 9 de juny de 2012) en el seu primer article, “queda prohibida la venda ambulant a tot el municipi de Manacor fora d’un establiment comercial permanent i exercida a espais públics de qualsevol tipus (zones verdes, vies públiques, etc.) sense tenir la preceptiva autorització o llicència administrativa atorgada per l’Ajuntament de Manacor “. A més en l’article 11 la mateixa ordenança específica que “els agents de l’autoritat retiraran i intervindran cautelarment els productes o els elements objecte de prohibició i els materials o els mitjans emprats. Si es tracta d’aliments o bens fungibles, els destruiran o els destinaran al lloc adequat”. La mateixa ordenança preveu sancions pels infractors que poden arribar als 800 euros.
Cal destacar que, tal com marca la llei, les administracions que són competents per acabar amb les acampades il·legals i l’ocupació de coves són la Conselleria de Medi Ambient, la Demarcació de Costes i el SEPRONA. Així mateix també és la Conselleria de Medi Ambient l’administració amb competències per regular el fondeig d’embarcacions en el fons marí protegit de Cala Varques.