skip to Main Content

La revista de creació artística ‘Morlanda’ veu la llum

La publicació, que serà semestral es va començar a difondre dijous 21 en format digital i de manera gratuïta amb l’objectiu de donar-se a conèixer. També per aconseguir subscriptors.

El número 0 de la revista de creació literària i artística Morlanda ja ha vist la llum. Margalida Galmés, una de les impulsores del projecte, explica que la primera edició “és una composició del que volem arribar a ser, un tast de què serà Morlanda“. És per això, diu, que “hi ha una mostra de literatura de tota classe, des de microrelats, poesia i microteatre fins a il·lustracions i còmic”.

Serà una publicació en paper, però aquest número 0 és en format digital per tal de donar a conèixer la seva manera de fer, saber “si a la gent li interessa o no i veure si realment estam omplint el buit del mercat que crèiem que hi havia”, detalla. Un altre objectiu, que no menys important, és el d’aconseguir subscriptors “per tirar endavant” i poder fer front a tots els costos que suposa dur a impremta una revista.

La portada també és tota una declaració d’intencions. Transmet l’essència de la revista. Aquella tranquil·litat i l’espai per llegir, per reflexionar, que evoca Cala Morlanda. És una il·lustració de l’artista Bel Gomila on es poden veure dues persones majors amb els peus en remull, llegint i amb roba d’estiu.

Ja feia molts de mesos que Margalida Galmés, juntament amb els altres tres creadors de la revista, Antoni Bauçà, Miquel Noguerol i Joan Truyols, treballaven perquè fos una realitat. I ara que ho és, afirma la impulsora, estan “molt animats” i amb el feedback que reben creuen que “el projecte anirà bé”.

Objectius a mitjà termini

Morlanda just acaba de publicar-se i els seus creadors s’han marcat alguns objectius a mitjà termini. Amb el pas del temps, tenen la idea d’ampliar el contingut i incloure altres formes d’expressió artística. Galmés anomena la glosa, per exemple. I és que, com bé diu, volen “donar importància a tots els vessants artístics per igual, intentarem impulsar les que són més folklòriques o tradicionals perquè són les que tenen menys presència en el món editorial modern”.

Igualment, una de les idees és que la revista arribi a tots els indrets de parla catalana i que hi hagi col·laboradors d’arreu. En aquesta edició 0 ja hi han participat dos catalans, Xavier Lluís i Max Codinach. Ara bé, “l’objectiu és anar ampliant”, comenta Galmés

Número 1

La revista sortirà cada mig any, per primavera i tardor, en paper. Aquelles persones que siguin subscriptores la rebran a casa seva i les que no, la podran adquirir als diferents punts de venda que habilitaran a Mallorca i Barcelona.

El número 1 serà el primer en format físic i es publicarà a la tardor, però ja el tenen “pràcticament fermat”. “Tots els relats i les il·lustracions estan tancades, només ens falta maquetar”, afirma Galmés.

Tot i que aquesta edició ja està enllestida, des de Morlanda continuen “oberts a rebre textos i obres a revistamorlanda@gmail.com”, comenta la impulsora del projecte. A més a més, recorda que “no fa falta siguin artistes consolidats, sinó que pot participar qualsevol persona que estigui interessada”.

Back To Top
Search