Skip to content

NOTÍCIA

PUBLICITAT

La revista Morlanda organitza la segona Morlandada

El pròxim dissabte 18 de novembre Can Lliro acollirà aquesta jornada, una proposta cultural diversa que posa en valor les arts en viu

Parlar de Morlanda és parlar ja d’una proposta cultural consolidada. Aquesta associació sense ànims de lucre impulsa la cultura dels territoris de parla catalana amb la intenció, com diuen, de teixir vincles i fer xarxa. Amb l’edició d’aquesta revista semestral en paper, aquesta associació aposta per la publicació de textos literaris i altres peces artístiques de nova creació en català. Fer-ho en paper, diuen, fou l’opció des de bon principi. És un format que, tot i la complexitat que comporta, els permet apostar per una experiència vivencial. Després de la publicació del seu número inicial, l’únic que es pot consultar en línia a la seva pàgina web, i dels números 1 i 2 de la revista, aquesta tardor ens faran arribar més creacions inèdites amb la nova entrega de la revista.
La tasca de promoció cultural que realitzen des de Morlanda, però, no es limita a aquesta publicació en paper, sinó que va més enllà, amb la celebració d’un esdeveniment cultural eclèctic: la Morlandada.
La d’aquesta tardor serà la segona que el col·lectiu organitza; es tracta d’un “horabauxa cultural” que posa en valor la necessitat de promocionar també les arts en viu i que combina una sèrie d’activitats escèniques, musicals i literàries. Tendrà lloc a Can Lliro, a Manacor, aquest dissabte 18 de novembre a les 18 h.
A través d’aquest format que combina la revista Morlanda i la Morlandada, els seus organitzadors poden complementar les possibilitats que ofereix allò perenne, que pren forma a través de la publicació en paper, amb el més efímer, les propostes de les arts en viu que ens acosta la Morlandada. A més, l’esdeveniment permet, com diuen “sortir del paper i establir un espai de trobada amb els subscriptors i alhora explorar un format per tractar més disciplines artístiques que les que permet el format de revista”. Així i tot, sempre han cercat el lligam entre les dues propostes, una connexió que es manifesta amb artistes que participen en l’acte de dissabte i que també col·laboren amb la revista.
L’encarregat de donar el sus a la jornada, a les 18.30 h, serà el monologuista manacorí Carlos Cano. El seguirà, a les 19 h, Espaguetis, un microteatre de Núria Sbert, Bet Palou i Bel Albertí que versa sobre la grassofòbia i la violència estètica que condiciona els cànons de bellesa femenins. A les 20 h serà el torn del recital de Roser Amills, Maria Magdalena Gelabert i Llucia Serra Ferre que, amb la música de Laia Vallès i la pintura en directe de Catalina Cànoves, encetaran el vessant més poètic de la jornada. La música, però, agafarà més protagonisme a partir de les 21 h. Primer, Miquel Serra, Jorra Santiago, Roger Pistola i Xisco Perelló, que dissabte seran Cap·pal·lants, començaran amb el seu tribut a Talking Heads. Més tard, a les 22.30 h, serà el torn d’Ánimos Parrec que, des del Pla de Mallorca, presentaran el seu primer disc, una proposta musical irònica i honesta. PD Mestre Toni Garrigel·lo tancarà la jornada amb el seu repertori musical més heterogeni.
Com ja ha fet públic l’organització a les xarxes socials, ja s’ha posat punt final a la venda d’entrades, ja que l’èxit de la convocatòria ha obligat a penjar el cartell d’aforament complet.

PUBLICITAT

Back To Top
Search