Skip to content

NOTÍCIA

La revolució de les petites coses, o quan les decisions més transcendents es replantegen de forma conscient

En una coproducció del Teatre Principal amb la companyia Noctàmbuls aquest cap de setmana s’estrena a la sala gran del teatre palmesà “La revolució de les coses petites”, un muntatge a partir d’un text original de Jaume Miró i amb la participació actoral de Bàrbara Nicolau i Albert Artiaga, a més de la col·laboració en la feina escenogràfica de Joan Miquel Artigues. La direcció és a càrrec de Carle Rovira.

Ens en parla la manacorina Bàrbara Nicolau, que aprofita per recordar-nos que “a banda de la cooperació entre el Principal i Noctàmbuls, també són coproductors els teatres de Son Servera, Artà, Capdepera i Sant Llorenç”, sales on també es representarà aquest espectacle tot d’una que la pandèmia ho permeti.

La residència tècnica del muntatge s’ha fet al teatre d’Artà, on també se n’havia de fer una preestrena, anul·lada també per qüestions relacionades amb les restriccions que vivim per la pandèmia. No obstant això, l’equip del muntatge ha pogut fer els assajos i la feina més escenogràfica a l’escola rural del Puig d’Alanar, que gentilment ha cedit l’Ajuntament de Manacor.

“La revolució de les coses petites”, segons explica Nicolau, és un text que ja tenia un recorregut perquè “fa uns anys va participar en un dels tornejos de dramatúrgia que es fan al Teatre del Mar, on crec que va arribar a semifinals”. A més, també fa més poc temps, i gràcies al Petit Obrador que es va fer a Mallorca, se’n pogueren fer lectures dramatitzades aquí mateix, a Menorca, a Eivissa i a la Sala Beckett de Barcelona.

Revisió conscient
El text de Miró “parla d’una parella, Hug i Alba, que viuen en un pis convencional d’extraradi. Arran d’uns episodis d’ansietat per part de n’Hug, ell mateix es decideix a valorar una sèrie de presa de decisions que per ventura ell no volia prendre”. Però alerta… “perquè aquí hi ha una qüestió metateatral. Albert (l’altre actor) i jo som parella, com també són parella els dos protagonistes de la història. I a més ara jo estic embarassada, i també hi està ara n’Alba a l’obra”. Així, el text original ha experimentat variacions, tot i que el qüestionament vital de n’Hug en continuï sent la columna vertebral, “tots dos s’ho qüestionen tot perquè tot exploti i canviï, però ara amb decisions preses a plena consciència”.

Qui s’ha cuidat de la part escenogràfica ha estat el també manacorí Joan Miquel Artigues, “que presenta una escenografia simbòlica i estètica, on el contingut i el continent coincideixen perquè allò que els passa als personatges es veu reflectit en l’escenografia mateixa”.

L’obra es representa a les 19h els dies 22, 23 (també en streaming) i a les 18h, el dia 24 de gener al Teatre Principal de Palma. El dia de l’estrena hi haurà un col·loqui després de la funció.

PUBLICITAT

Back To Top
Search