“Ha estat un bon Sant Jordi”, diu Fausto Puerto, de la llibreria Món de llibres. Reconeix, el llibreter manacorí per excel·lència, que potser no ha estat tan potent com el de l’any passat, però les vendes han estat bones, també, enguany.
La gent manacorina que llegeix en català ha estat enguany molt repartidora entre les diferents novetats i no hi ha hagut cap títol que s’hagi destacat molt per sobre dels altres.
Així, la novetat més comprada en el Sant Jordi d’enguany ha estat El monstre de Santa Helena, d’Albert Sánchez Piñol. Alfred Bosch, amb el seu El temple dels pobres, ha resultat en segona posició. El podi el completa Benvolguda, d’Empar Moliner. La primera manacorina en aquest rànquing d’honor és Aina Fullana, amb Els dies bons, que l’any passat ja va triomfar per Sant Jordi. L’han seguida: Roma soc jo, de Santiago Posteguillo; A la vora del mar, de Gurnah Abdulrazak; El mentalista, de Camila Lackberg; Mamut, d’Eva Baltasar; Flora medicinal de les Illes Balears, de Carles Amengual; i finalment tancant el top10, el volum de Primavera del Calendari Folklòric del pare Rafel Ginard.
La matinal del dia de Sant Jordi s’havia alçat plujosa i les rajoles lluïen banyades. La instal·lació proposada per Sara Fernández i Ennigulart a partir de la feina conceptual i manual de l’alumnat de 3r de primària de tot el municipi es banyava, però no passava res. “Ens adaptam a les circumstàncies i com que sabíem que podia ploure els materials que hem emprat per fer la instal·lació no es faran malbé per l’aigua”, deia Sara Fernández, que explicava també que “els poemes que hem triat per fer la instal·lació són de Miquel Costa i Llobera, ara que fa anys de la seva mort”.
Papallones, barques, roselles… configuraven una instal·lació presidida per un llit pintat amb lletres, amb un matalàs de terra on suraven petites embarcacions de de paraules. Voltant voltant, lo Pi de Formentor s’havia deconstruït amb grans quadres pintats amb la tècnica del blackout. Tant el batle Miquel Oliver com el delegat de Cultura Mateu Marcé es felicitaren de la bellesa de la instal·lació i convidaren els manacorins a la participació activa a la festa del llibre, que també comptava, al primer pis del Claustre, amb els jocs de la ludoteca, per als més petits.