Skip to content

NOTÍCIA

L’Ajuntament cercarà la fórmula perquè els malalts de Crohn puguin aparcar als reservats per a discapacitats

Ple farcit de tràmits el de dilluns passat. A banda de nombrosos reconeixements extrajudicials de crèdits, que farcien gairebé la totalitat dels quinze punts primers de l’ordre del dia, hi hagué també el canvi de representació per part del Partit Popular dins la comissió d’urbanisme, que abans exercia Bernadí Bou i que, a partir de dilluns anirà a càrrec del seu substitut, Antoni Sureda.

Entre els punts de reconeixement extrajudicial de crèdit, va ser motiu de qüestionament el número vuit, en el qual una factura de 600 euros picà la curiositat d’Amanda Fernández, que trobà excessiva la quantitat per pagar un refresc de la inauguració del nou espai de dones. La delegada competent, Maribel Bauzà, explicà que “aquell mateix dia hi havia un altre acte i no hi havia funcionaris disponibles. Encarregàrem el menjar a un establiment que hi ha al costat de l’Espai de Dones, que ens va oferir un servei de càtering. Si miram el que costen les hores extres d’un funcionari i el cost del menjar, a la fi no surt tan car”. Fernández replicà que ho continuava trobant car i que “nosaltres quan governàvem anàvem a cercar les coques nosaltres mateixes. Aquell dia jo era a l’acte, si qualque altre vegada m’heu de menester perquè vagi a cercar-les només heu de fer dir-ho”.

Crohn i aparcament
Miquel Oliver ja havia entrat una pregunta entorn de la qüestió en el ple anterior. En no haver-hi hagut moviment, el cap de l’oposició entrà ara el tema mitjançant una moció en la qual demanava que les persones malaltes de Crohn poguessin aparcar en els aparcaments reservats per a discapacitats o en zona blava. El replicà Antònia Llodrà, delegada de Participació Ciutadana, que alertà que podrien acceptar la moció sempre que hi hagués un canvi en la seva redacció. La regidora portenya recordà que “les places d’aparcament per a discapacitats són exclusives per a persones amb mobilitat reduïda, fet que ve fixat per normativa autonòmica”. Així, la redacció final de la moció resava així: “L’Ajuntament estudiarà la manera jurídica correcta per poder crear una autorització especial per a l’aparcament a zones reservades o zona blava per a les persones afectades per la malaltia de Crohn”. La moció va ser aprovada per unanimitat.

Com es reparteix l’”ecotaxa”?
Un dels punts calents de l’ordre del dia va ser la moció presentada per l’equip de govern reclamant l’anul·lació dels acords i un canvi en el funcionament de la comissió que decideix on es destinen els doblers recaptats amb l’impost turístic, atès que el municipi de Manacor no n’havia rebut cap partida. Amanda Fernández recordà que “no és un impost turístic”. Miquel Oliver explicà que un dels projectes era la conducció d’aigua des de Maria fins a Petra, fet que obria la porta a poder arribar aviat a Manacor i atenir així, a la fi, aigua potable. Oliver recordà també que dins la comissió hi ha dos membres de la FELIB, que precisament són del PI i del PP, i que votaren a favor de les propostes tirades endavant finalment. Catalina Riera replicà que aquesta representativitat és fictícia, atès que els vots dels representants del govern dins la comissió està ponderat. La moció prosperà amb els vots a favor de l’equip de govern i de MÉS-Esquerra.a de manacor sigui potable.

“Un tren turístic inviable”
Per via d’urgència s’entrà una moció del grup socialista entorn de la viabilitat legal del tren turístic que va de Porto Cristo a Cales. Núria Hinojosa alertà que el tren no compleix els requisits legals, mentre que Joan Gomila defensà tot el contrari. A la fi, Hinojosa conclogué que “només hi ha tres sortides: suprimir el tren, fer-lo dins el nucli o obrir un vial dins fora vila”. La moció va ser rebutjada per l’equip de govern que sostè la viabilitat legal del tren.

PUBLICITAT

Back To Top
Search