Skip to content

NOTÍCIA

L’Ajuntament fa anques enrere i accedeix a negociar amb Esquitxos de Blavor


Esquitxos de Blavor, l’empresa concessionària de la piscina municipal des de fa gairebé dues dècades, va anunciar a l’Ajuntament fa algunes setmanes l’aturada del servei, després que la Sala, assessorada pels serveis jurídics de la casa, no hagués tengut en consideració les demandes que l’empresa havia anat fent els darrers mesos.

El 13 de juny passat, el ple de l’Ajuntament aprovà mantenir-se ferm en la seva postura, però avui, en ple extraordinari han decidit fer anques enrere i negociar amb l’empresa per tal d’assegurar el manteniment del servei. L’oposició s’ha abstingut en la votació d’aquest ple, que ha durat escassament mitja hora.

El bessó de la qüestió, segurament, rau en la finalització de la subvenció de 42.000 euros anuals que l’Ajuntament atorgava per al manteniment de les instal·lacions. Les opcions que hi havia damunt la taula ara mateix implicaven anar cap a la resolució del contracte de mutu acord entre Ajuntament i concessionària, o bé un trencament unilateral del contracte per part de l’empresa.

Amanda Fernández, del PSOE, reconeix que “tots volem que el servei continuï i que hi continuï durant tot aquest temps que hi hagi negociacions”, però alertava que “si una empresa deixa de donar el servei per al qual s’havia compromès, no ha de ser l’Ajuntament qui l’hagi d’indemnitzar, sinó a la inversa”. Fernández, a més, recordà que “si s’ha de municipalitzar es municipalitza, com vàrem fer amb el servei d’abastiment d’aigua, que s’ha demostrat que funciona”.

Miquel Oliver, de MÉS-Esquerra, ha advertit Rosselló que “sí que és una herència rebuda, però de Catalina Sureda i d’Antoni Pastor, que són membres de dos dels partits que formen l’equip de govern”. Oliver, a més, ha dit que es va fer “amb fantasmes d’haver estat una adjudicació a dit, o de dubtosa transparència”. L’exbatle també s’ha referit al benefici mutu que implica la concessió d’un servei i que en aquest cas, “la cosa comença a anar justa”.

MÉS-Esquerra proposa que s’estudiï la municipalització del servei, o que, si més no, l’Ajuntament tengui esment del manteniment de les instal·lacions i que si es fa una concessió a una empresa esportiva, sigui amb la inclusió de clàusules socials que impliquin el gaudi de la piscina per part d’escolars, gent gran o usuaris dels serveis socials.

 

PUBLICITAT

Back To Top
Search