Una pujada a peu o en bicicleta, el santuari obert, missa a les 12.30 i un lloc agradable per menjar les darreres panades i els darrers rubiols d’aquestes festes. Això és el que han trobat a l’Ermita tots els que dia 16 d’abril, festivitat del Diumenge de l’Àngel, pujaren fins al cim a celebrar aquesta festa religiosa que en molts punts de Mallorca ha esdevingut una jornada participativa i popular. És una festa que fa anys que s’impulsa a Manacor.
“Costa. No sabem quin és el motiu pel qual no acaba d’arrancar. Però no perdem l’esperança i volem que els manacorins i les manacorines sentin aquesta festa i l’Ermita com el que són: un lloc i un moment increïble per gaudir amb la família i els amics”, explica Antoni Oliver, el cap visible de l’Associació Cultural Sant Domingo, que custodia aquest temple i el seu entorn natural. Malgrat que la celebració actual del Diumenge de l’Àngel sigui discreta, “va ser una festa molt popular en el passat, nosaltres l’intentam recuperar i no hem proposat el dia de la Berena perquè sabem que molta gent de Manacor aprofita aquest dia per a conèixer altres racons de Mallorca”, afegeix Oliver.
Un lloc per a la gent
L’església, l’aljub, les construccions i els terrenys de l’Ermita són propietat de l’orde dels Dominics. “Ells volen que els manacorins aprofitin l’Ermita, que la coneguin i que l’estimin, per això sempre deim que aquest indret serà allò que els manacorins vulguin que sigui. I per això aquest espai està obert a tothom que hi vulgui fer una festa, una trobada amb amics i familiars. Basta ens escriguin al correu electrònic a ermitadelroser@gmail.com o es posin en contacte amb nosaltres a través de les xarxes socials. Els obrirem les portes”, assegura el responsable de l’ermita de Manacor.
Millores a l’espai natural
Un dels incentius per visitar l’ermita aquests darrers mesos són les millores en aquest indret que hi fan els alumnes de l’IES Manacor a través del projecte de custòdia del Puig de Santa Llucia. “Malauradament, encara hi ha incívics que pugen a l’Ermita i hi deixen tota casta de brutor”, lamenta Antoni Oliver. Però la situació ha millorat molt gràcies a les neteges i tot l’esforç que han dedicat els alumnes per retirar fems i enderrocs del bosc, per millorar les parets, els marges, els tancaments i els elements naturals que la brutícia havia envaït durant anys.