Skip to content

NOTÍCIA

PUBLICITAT

Les platges oferiran més socorristes aquesta temporada i una nova llanxa servirà per vigilar les cales verges

L’Ajuntament i la SAM culminen enguany la gestió pública de les platges. Noves torres de vigilància, noves passarel·les i l’aplicació de criteris ambientals marquen la nova etapa. El servei de vigilància i socorrisme i tres xibius s’externalitzaran.

Les platges de Manacor ja es preparen per a la temporada. L’empresa de serveis municipals SAM “instal·la els pals que aguantaran els para-sols i també fan neteges manuals a l’arena, els primers hotels obren el mes d’abril i volem que tot estigui a punt dia 1 de maig”, explica la regidora de Turisme Maria Antònia Truyols. A Cales i a s’Illot, però, els hotels obren a començaments del mes d’abril i “els primers turistes no trobaran les platges desertes, volem que alguns serveis bàsics ja estiguin operatius”, puntualitza el regidor de zona costanera, Sebastià Nadal. Entre les novetats de la temporada hi destaca “la incorporació de quatre socorristes nous, dos reforçaran el servei Cala Antena i Cala Murada i dos més seran els encarregats de vetllar per la seguretat dels banyistes de les cales verges. Ho faran amb la nova llanxa municipal que vigilarà Cala Varques, Cala Magraner, Cala Virgili i Cala Pilota”, afegeix Nadal. A més el servei de socorrisme que només s’oferia els mesos de juny, juliol i agost a Cala Antena i Cala Murada s’ampliarà enguany als sis mesos que van del maig a l’octubre. Però aquestes no són les úniques novetats que aquest estiu oferiran les platges manacorines. “Es renovaran tots els serveis, des de les torres de vigilància pels socorristes, els banys públics, les passarel·les de fusta per fer les platges més accessibles. I també se substituiran les dutxes per renta peus amb l’objectiu d’estalviar aigua”, afegeix la tècnica municipal de turisme, Magdalena Torres.

Sostenibilitat

Els serveis que ofereixen les platges urbanes de municipi “els gestiona directament la SAM, però des del departament de Turisme vigilam perquè es compleixin els criteris de qualitat, el que tots tenim clar és que el model de gestió ha canviat i el nostre propòsit és reduir la pressió humana sobre totes les platges del municipi”, concreta la regidora de Turisme, Maria Antònia Truyols. Per això es mantendrà com l’any passat la reducció del 50% del nombre d’hamaques i para-sols respecte als que hi havia abans de la pandèmia. Els criteris ambientals també passen per la gestió de les restes de posidònia que treu la mar. “Ara no es retira, només si hi ha acumulacions molt importants s’estudia una possible intervenció, els tractors ja no passen per eliminar les algues, la neteja es fa a mà i se centra en els plàstics i els fems”, concreta la tècnica del departament de Turisme, Magdalena Torres. Aquesta temporada turística marcada per la gestió municipal de les platges de Manacor, l’Ajuntament sí que ha externalitzat el servei de socorrisme, que amb el nou contracte costarà a les arques municipals uns 81.200 euros anuals. També s’han tret a concurs perquè els gestionin empreses privades, els bars i xibius que hi ha damunt l’arena de Cala Antena, es Domingos Petit i s’Estany den Mas.

Qualitat

Totes aquestes millores en la seguretat i els serveis de les platges a l’estiu són les que estableix el segell de qualitat ISO-1309. Des del departament de Turisme duen aquest control de qualitat però és la SAM la que gestiona els serveis. Enguany l’Ajuntament també ha renovat la catalogació de les platges. Els arenals urbans són considerats de risc mitjà i per això cada cala comptarà amb dos socorristes. Només les cales verges es consideren de risc baix i per això algunes romandran sense vigilància.

 

PUBLICITAT

Back To Top
Search