Al vídeo, titulat “L’Escola és revolució”, s’hi poden veure els testimonis de persones nouvingudes que aprenen la nostra llengua, dels participants dels tallers de rap i dels alumnes dels cursos de català en línia.
El segon dels vídeos produïts per l’Escola Municipal de Mallorquí per tal de celebrar el 50è aniversari de la fundació se centra en diversos elements significatius, com ara els grups de conversa, el projecte d’acollida per a nouvinguts Benvinguda, els tallers de rap i les classes en línia. L’objectiu d’aquesta producció és doble: donar visibilitat a l’efemèride que es commemora i destacar les activitats i la missió de la institució.
Aquesta peça audiovisual presenta diversos participants, entre ells Sara Martín, originària de Madrid i resident a Manacor des de fa nou mesos. Amb un domini notable del català, comparteix els motius que l’han duit a unir-se a l’Escola Municipal de Mallorquí i descriu la seva experiència en l’aprenentatge de la llengua. Martín manifesta: “La meva meta és conversar i adquirir fluïdesa en català per a una millor integració a Manacor”. Sens dubte, és un cas magnífic de conscienciació lingüística que hauria de servir d’exemple per a la població general.
A més, el professor Joan Estelrich, responsable del curs en línia de nivell C2 de català, aborda la formació d’una comunitat en el marc dels cursos, un element que va més enllà de les interaccions virtuals: “El tracte humà, malgrat que sigui en digital, hi és. Així, a més, des de l’escola hem pogut entrar dins les cases de la gent”, declara el docent.
El raper i responsable dels tallers de rap, Rafel Swing, i l’alumne del taller infantil, Miquel Morey, feliciten l’Escola amb una interpretació musical mentre ressalten la importància d’iniciatives com aquestes. “L’Escola de Mallorquí / moltes portes em va obrir: / em va deixar rapejar / en català”, improvisa l’alumne, mentre el mestre conclou: “Ara som cinquanta / que se diu aviat. / Ball de bot, gloses / i ara també rap”.
La participació de la colombiana Paulina Zapata, que resideix a Manacor des de fa 10 mesos, és també rellevant. El seu interès i determinació, juntament amb el suport de l’Escola Municipal de Mallorquí, l’han conduït a adquirir una fluïdesa en català que posa en pràctica tant als tallers de conversa com en situacions de la vida quotidiana, com ara a les botigues i al carrer.
Amb el lema “El batec d’un poble”, l’Escola Municipal de Mallorquí celebra el seu 50è aniversari. Aquest centre educatiu, vibrant i en constant evolució, s’ha adaptat al llarg dels anys i les dècades per satisfer les demandes i les necessitats actuals, com exemplifica aquest darrer vídeo promocional.
La campanya culminarà en l’acte principal de commemoració, que tendrà lloc dia 19 d’octubre a l’Auditori de Manacor.