“Vint anys de guerra” competeix enguany a la final dels Premis Bòtil que cada any convoca l’entitat Sa Xerxa. Es tracta d’un projecte en el qual actuen Sebastià Adrover, Carme González i Joan Toni Sunyer, sota la direcció de Joan Manuel Albinyana i amb projeccions a càrrec de Joan Lluís Oliver.
“Vint dies de Guerra” repassa anècdotes de persones concretes que varen patir la guerra a la zona de llevant i que ho conten en primera persona. L’obra parteix del llibre Vint dies de guerra de Tomeu Ferrer: “Agafam diferents fragments d’alguns dels relats que componen el llibre i també hem parlat amb alguns testimonis que visqueren la guerra a Manacor, com per exemple” explica Adrover.
La idea va sorgir d’una lectura dramatitzada que els actors Sunyer i Adrover feren pel sopar de la república de l’any passat i amb la qual mesos després han començat a fer-hi feina: “Vàrem començar amb la dramatúrgia i l’adaptació i vàrem estar gairebé un mes amb aquest procés i després hem anat incorporant més persones a l’equip” relata Sunyer. A més a més, explica que varen triar aquest llibre i la temàtica de la memòria històrica perquè conta la història d’una manera que no és habitual. “Els relats que contam tenen molta teatralitat per ells mateixos: no és un fet històric i ja: també hi ha un punt molt poètic a les escenes que duim a terme” explica Adrover. En tot aquest procés de creació la companyia Dues Cares també ha fet un treball de recerca per tal de ser fidels a les històries reals i humanes que tracten: “Vàrem parlar amb Antoni Tugores que ens va ajudar a concretar alguns dels fets que tractam a l’obra” afirma González.
Els Premis Bòtil són un concurs obert als professionals i creadors emergents que convoca l’entitat sense ànims de lucre Sa Xerxa, amb l’objectiu d’impulsar espectacles de petit format, en català i dirigits a un públic infantil i juvenil. Guanyar els Bòtil suposa un suport econòmic i una gira d’unes deu funcions arreu dels Països Catalans. A més a més, la companyia ja ha tancat altres funcions a la Fira de Manacor i també a la Fira de Vilafranca. Adrover explica que cercaran la manera de poder-ho moure més enllà perquè és una obra que no només es pot fer dins un teatre. “El format és reduït i proper, s’allunya bastant del teatre a la italiana: treballam amb una escenografia molt senzilla on simplement hi ha una taula i la gent seu amb nosaltres” afirma. D’altra banda, González explica és interessant participar en aquests premis perquè “estan enfocats a un públic infantil i juvenil i és una manera d’entendre la història recent del nostre poble que pot tenir una funció educativa i despertar l’interès dels joves”.
Després de classificar-se entre els 6 projectes que es presentaren el passat mes de març, l’obra manacorina passa a la final i competeix contra ‘La minyona d’un infant orat’ de La Impaciència. La final es farà divendres 12 a les 18 hores a l’Auditòrium Sa Màniga.
NOTÍCIA
L’obra manacorina “Vint dies de guerra” entra a la final dels Premis Bòtil 2019 de Sa Xerxa
PUBLICITAT
PUBLICITAT
NOTÍCIES RECENTS
PUBLICITAT
AMB EL SUPORT DE: