Skip to content

NOTÍCIA

PUBLICITAT

L’oposició desaprova que la directora del Pla General cobri un plus de per fer una feina que ja cobra per nòmina

L’Ajuntament de Manacor pagarà un plus de més de 13.000 euros a l’any a la directora del Pla General, “per incentivar el seu esforç”. El fet va ser retret per Joan Llodrà en un punt d’aparent tràmit en el darrer ple de l’Ajuntament celebrat dilluns passat. Llodrà així ho afirmà, “sol ser un punt menor, de tràmit, però és on es veu la política que aplica l’equip de govern”. El portaveu de MÉS-Esquerra es lamentà que es pagassin plusos de productivitat a Bel Romero i Joan Pascual, els arquitectes que tenen esment de la redacció del pla general, “perquè fer el pla és la seva feina i cream una injustícia i generam mal ambient dins els treballadors de l’Ajuntament, a més, no hem vist cap informe de la cap de departament que ho avali”. La delegada d’Urbanisme, Bel Febrer, respongué a Llodrà que si havien donat aquest plus de productivitat als dos arquitectes “és perquè ho havien demanat, i segons em consta ja els ho havien demanat a vostès”. En referència a l’informe, Febrer afirmà que “és dins l’expedient i el pot consultar en voler”, però no va especificar si era o no favorable a l’establiment d’aquest plus.

Llodrà es va lamentar també que el fet accentua el greuge comparatiu que pateixen la meitat dels treballadors de la brigada, que cobren un plus de productivitat instaurat per Bernat Amer. “Amb els doblers que pagam a aquests dos arquitectes podríem compensar el greuge generat per Amer”. “Crec que vos han fet un gol”, acabà dient Llodrà.

Padró

D’altra banda, el ple aprovà també les modificacions en el padró, que ha passat de 42.116 habitants a 42.409. Els motius d’aquest lleuger creixement estan repartits entre la diferència entre naixements i defuncions (426-288) i persones procedents de l’estranger (245 altes, envers 85 baixes)3. Tanmateix, Joan Llodrà alertà que el que caldria és igualar aquestes dades del padró amb les que maneja l’INE, que atorga a Manacor una població de 40.170, segons remarcà Llodrà. Aquestes dades són les que van a missa i les que estableixen, entre d’altres coses, qui té dret de vot i qui no o quants de regidors ha de tenir el municipi. La regidora competent en la qüestió, Maria Antònia Sansó, tranquil·litzà Llodrà en el sentit que es tenia en compte aquesta diferència i que ja es feia feina per reduir-la en la mesura de les possibilitats existents.

Tensió

En el torn de precs i preguntes es va generar un moment de tensió arran del retret de Miquel Oliver a Pedro Rosselló per no haver acudit a la visita de la presidenta Armengol per les obres de construcció de la nova escola de Son Macià. Rosselló, visiblement molest, arribà a dir que “vostè (Oliver) va passar-se quatre mesos faltant al respecte a la gent i vostès  no fan feina d’oposició perquè viuen instaurats en el ressentiment, posant traves a l’equip e govern”.

La intervenció de Rosselló va saber greu a Carles Grimalt de Volem, el qual afirmà que “nosaltres sempre hem fet propostes en positiu, i hem alertat de possibles qüestions que s’havien de millorar, amb missatges de whatsapp als delegats, i fotos de les coses que creim que s’han d’arreglar, però sense anar a la premsa ni penjar-nos medalles”.

PUBLICITAT

Back To Top
Search