Skip to content

NOTÍCIA

L’oposició suspèn el primer any de mandat de Pedro Rosselló

El divendres 4 de novembre es va complir un any des que Pedro Rosselló alçà la vara de batle amb el suport dels regidors de El Pi, AIPC-SyS i els del seu partit, el PP. Després de 144 dies de govern de la coalició d’esquerres integrada per Més-Esquerra, PSOE i Volem, Rosselló accedia al poder desbancant l’exbatle Miquel Oliver a través d’una protestada moció de censura.
És moment idò de fer balanç. L’oposició ho té clar, la gestió del batle no arriba a l’aprovat i deixa molt que desitjar. Ens hauria agradat poder oferir també les valoracions del batle, però Pedro Rosselló ha rebutjat la nostra proposta i ha preferit esperar. Ha anunciat que durant els propers dies convocarà els mitjans de comunicació per comunicar el seu propi balanç d’aquest primer any al cap davant de l’Ajuntament.
Els tres partits de l’oposició coincideixen en destacar que durant el primer any de mandat de Rosselló, Manacor ha tengut “un govern sense rumb, que només ha anat a cobrir l’expedient del dia a dia”. Les crítiques a un Pla General “poc ambiciós”, i que “afavoreix determinats interessos”, la manca de solucions a la massificació de cala Varques, la multa imposada a l’Ajuntament “pel nyap” que es va fer a l’enllumenat de s’Illot i la “incapacitat” de l’equip de govern per fer complir el contracte a l’empresa de neteja, unit al conflicte la-boral que desembocà en la vaga de fems de l’estiu passat, són alguns dels punts dèbils de la gestió del pacte del PP, El Pi i AIPC-SyS durant els últims 12 mesos, segons l’oposició.

 

Joan Llodrà (Més-Esquerra):
“La coalició d’esquerres va deixar marca”

El portaveu de la coalició valora positivament “haver deixat marca en certs aspectes que el nou equip de govern ha mantingut, ja sigui per voluntat o perquè no li quedava més remei”. Entre altres temes esmenta que Rosselló “no ha tornat a expedir targetes d’aparcament per als regidors”, cal recordar que va ser l’anterior govern de Miquel Oliver el que va suprimir el previlegi que tenien els membres del consistori, que amb aquesta targeta tenien aparcament reservat i gratuït als voltants de l’Ajuntament.
Per altra banda, el govern de dretes va tirar endavant el concurs-oposició per elegir un enginyer com a gerent de la SAM. I això ha tengut “com a conseqüència quasi automàtica, que en pocs mesos de feina s’han baixat considerablement les pèrdues d’aigua a la xarxa”. I també han mantingut la direcció de la brigada municipal en mans d’un enginyer, tot i votar-hi en contra PI i AIPC en el seu moment.
Ha estat durant el primer any de mandat de Pedro Rosselló que s’ha instal·lat el mural d’Andreu Pascual, Frau, i Jaume Ramis en record de les víctimes del franquisme al cementeri de Manacor, una reivindicació històrica que va obtenir el permís de l’exbatle Miquel Oliver, i que el batle Rosselló “no es va atrevir a anul·lar”, segons Llodrà.
Tanmateix, el balanç que Més-Esquerra fa d’aquest darrer any és “negatiu”. Pel que fa la política urbanística, el regidor republicà lamenta que “hi torna a haver poques ganes de disciplina urbanística”, i que “es pastereja a l’hora d’entrar a l’Agència del Consell”. També critica que “no hi ha manera d’aprovar el catàleg de camins públics, i fa més d’un any que deixàrem la feina a punt i aprovada inicialment per ple”. Pel que fa al Pla General, “tot i que hi ha coses molt ben fetes, hi ha una grapat d’urbanitzables que responen a interessos dels de sempre”.
La fuita de treballadors de l’Ajuntament cap a altres administracions està en el punt de mira de Més-Esquerra i també del PSOE. Joan Llodrà es queixa que “tornam a tenir els treballadors poc motivats. Com sinó s’explica la fuga en tant poc temps del secretari, de l’interventor, de l’advocada d’Urbanisme i de l’arquitecte municipal?”
En l’apartat més ideològic, Llodrà lamenta que s’han fet passes enrere en la defensa del país. “D’un batle que va a la Universitat Catalana d’Estiu com a ponent, hem passat a un altre que retira la senye-ra del balcó consistorial i que rep homenatges de l’extrema dreta”, en referència al suport que va rebre Pedro Rosselló de la Fundació Jaume III pel seu ús de l’article salat.
I finalment “una cosa que ha canviat per a bé, segons Llodrà, és que “l’equip de govern, a diferència dels temps d’Antoni Pastor, va amb peus de plom amb les seves accions. En primer lloc perquè està molt menys legitimat, en segon i més important, perquè com que amb cinc mesos al govern vàrem descobrir el modus operandi de moltes brutors, ara van molt alerta a fer segons què”.

 

Amanda Fernández (PSOE):
“No hi ha idees noves, no han fet cap aposta valenta”

La portaveu socialista també suspèn la gestió del batle popular. Fernández considera que l’equip de Pedro Rosselló, de fet, “no és un equip de govern, sinó una suma de partits per aconseguir la majoria”. I afegeix que “a diferència de quan noltros governàvem, ara cada partit té les seves delegacions, dins les quals fan i desfan, sense que hi hagi un projecte polític comú”. Prova d’això són, segons la regidora socialista, les al·legacions presentades per AIPC al Pla General, per exemple. Per al PSOE durant el primer any de mandat de Rosselló “s’han trobat a faltar idees noves, propostes valentes”. Les poques iniciatives que s’han envestit, segons Fernández, són la continuació de projectes encetats per l’anterior equip de govern d’esquerres. “El Vermutejant, s’ha concretat durant el mandat de Rosselló, però vàrem ser noltros que començàrem les activitats amb els placers per promocionar la plaça de les Verdures”.
La manca d’informació és un altre dels aspectes negatius de l’equip de govern. “D’algunes coses ens donam compte perquè feim un seguiment del registre d’entrada, altres les coneixem directament a través de la premsa, però el pitjor és que els hem trobat amb mentides”. Fernández es refereix a la contractació del Pla de cala Varques, i assegura que el batle va dir que s’havien presentat tres pressuposts, quan en realitat és va adjudicar a dit a l’empresa de l’exdirectora general Neus Lliteras (PP), amb la qual Rosselló coincidí a la Conselleria de Medi Ambient durant el govern de José Ramón Bauzá.
Pel que fa al Pla General, Amanda Fernández el considera només “un pla de mínims”, però reconeix que “no té res a veure amb l’avanç desenvolupista presentat per la regidora Catalina Riera” durant l’anterior legislatura, i considera positiu que s’hagi “seguit el camí de reduir el creixement iniciat pel pacte d’esquerres”, en aquest punt coincideix també el portaveu de Més-Esquerra.
Ambdós portaveus coincideixen també en lamentar el canvi en el model d’organització de les festes mitjançant comissions amb la parti-cipació dels veïnats, que iniciaren quan governaren.

 

Carles Grimalt (Volem)
“La moció de censura va ser per tenir uns sous públics”

El portaveu de Volem, la marca de Podem a Manacor, Carles Grimalt, afirma que després d’aquest primer any de mandat de Pedro Rosselló, “ens ha quedat més clar que mai que la moció de censura va ser única i exclusivament per tenir uns sous públics”.
Grimalt critica que “no s’ha vist cap full de ruta polític. De fet, els plenaris només serveixen (en un 90%) per a l’aprovació de reconei-xements extrajudicials de crèdits”.
Un “insuficient baix”és la nota que posa Volem a la gestió de l’equip de govern, i entre els aspectes més negatius en destaca el Pla d’usos i gestió de cala Varques i la paralització del projecte de rehabilitació de l’edifici de Majorica, a pesar de ser un dels punts del programa electoral de El Pi.
Les millores a la xarxa d’aigua no són suficients per a Volem, ni tampoc per al PSOE. Grimalt recorda que “Manacor continua sense aigua potable, malgrat que quan el PP estava a l’oposició demanava una solució a aquest problema”,
Els dos partits coincideixen també en la seva crítica a la manca de neteja al municipi, a l’abandonament que pateixen els nuclis costaners i a la manca d’impuls rebut pel projecte “Manacor ciutat de la infància”. Grimalt es queixa, a més, del mal estat dels carrers i especialment de l’avinguda del Torrent.
Un altre dels exemples de mala gestió és per a Volem “la tudada de doblers” amb l’oficina de s’Illot. Grimalt recorda que “s’ha llogat un local (malgrat que l’Ajuntament disposa d’unes dependències al nucli costaner) per posar una oficina d’atenció al ciutadà on no hi ha ordinadors i on s’incompleix la normativa de barreres arquitectòniques”.
L’únic regidor de Volem es mostra molt crític amb el delegat de s’Illot, Antonio García, de qui va demanar el cessament. Li retreu “la falta de respecte als ciutadans i les declaracions masclistes” fetes pel regidor durant el ple del mes de setembre.
L’únic que des de Volem consideren positiu és que quan han avisat de problemes puntuals com “el ciclomotor abandonat a les roques de cala Morlanda o la brutícia del pas de vianants subterrani del tren, l’Ajuntament ha actuat amb molta celeritat”.
Per a Grimalt, aquest primer any de mandat del pacte del PP, El Pi i AIPC-SyS ha estat “una demostració de govern a cop de timó, posant pegats allà on han anat sortint els problemes”.
Si no hi ha res de nou, Pedro Rosselló continuarà a la batlia durant un any més, després cedirà la vara a Catalina Riera de El Pi, d’acord amb el pacte subscrit pels 4 partits que go-vernen.

PUBLICITAT

Back To Top
Search