Seixanta jugadors, dues seus i molta emoció. El I Mundial de Scrabble Duplicat es disputarà, gràcies a la connexió telemàtica en dues seus alhora: El Prat de Llobregat i Manacor. En la modalitat duplicada els jugadors no fan partides d’un contra un, com passa en la modalitat clàssica, sinó que juguen tots amb les mateixes fitxes i amb un mateix tauler comú. D’aquesta manera, tant l’estratègia com la sort deixen de tenir pes en el joc, que premia únicament les habilitats lingüístiques i matemàtiques dels jugadors.
La jornada es desenvoluparà en dues partides, una el dematí i una l’horabaixa. El campió del món es decidirà traient la mitjana de la posició obtinguda en les dues partides. A Manacor, els jugadors podran dinar al restaurant Es Celler, just al costat de la seu que acollirà la competició.
Jugadors de renom
El Mundial acull una seixantena de jugadors repartits de forma més o menys igualada entre les seus d’El Prat i de Manacor. Entre els participants hi destaca la presència d’un dels pioners en l’elaboració del joc, el filòleg Lluís de Yzaguirre, que va tenir esment de fer el recompte estadístic de la freqüència de les lletres en català per adaptar el joc a la nostra llengua. També hi prendrà part el conegut verbívor Màrius Serra, o l’escriptor i també reconegut verbívor, Pau Vidal o també el presentador de televisió i periodista Salvador Alsius. Històrics del joc en català com Josep Maria Martí o Anna Genís també hi seran presents. Altres jugadors potents que competiran al Prat són Carles Cassanyes o Ernest Teniente. A la seu de Manacor, hi prendrà part Joan Melià, un dels impulsors del joc en català a Mallorca, ara fa ja més de dues dècades. També a Manacor s’espera molt de les aportacions que puguin fer els glosadors Mateu Matas, Xurí, o Maribel Servera, dos dels jugadors més competitius del club manacorí. Magdalena Morell, Joan Pascual, Antònia Riera Salom o Antoni Riera són altres jugadors destacats del Club Scrabble Manacor que també prendran part en aquest I Campionat Mundial de Scrabble Duplicat.
Scrabble, un joc universal
Aquest joc de taula es distribueix en més de 120 països i en més de 30 llengües. Inventat per un arquitecte nord-americà el 1938, el joc no va agafar popularitat fins el 1952. Des de l’any 1990 existeix la versió en català del joc gràcies a la feina d’Oriol Comas, Lluís de Yzaguirre i el fabricant de jocs Borràs.
El Club Scrabble Manacor
Creat fa poc més d’un any com una secció de l’Associació de l’Escola d’Amics de Mallorquí, i sota el padrinatge del Club Scrabble Porreres i del club de scrabble Mots i Més de Molins de Rei, el Club Scrabble Manacor afronta la seva segona temporada amb més de trenta jugadors en actiu i amb diverses competicions al llarg de l’any, entre les quals destaquen la ManaCup, una lliga on tots els jugadors han de jugar contra tots durant tot l’any; i el Campionat Ciutat de Manacor o el Campionat Santa Praxedis de Petra, disputats en un sol dia i amb el sistema suís