skip to Main Content

Manacor ja té el seu skateparc

1.500 metres quadrats de pista i jocs perquè els skaters del municipi puguin rodar a un espai especial per a ells

Manacor ja té skateparc i resol així una reivindicació històrica al si del municipi. Dissabte passat, dia 28 de maig, es va inaugurar aquest espai amb demostracions de diferents modalitats, com ara bowl, best trick, rollers i cuina sobre rodes. També hi va haver concerts durant tot el matí.

El parc de patinatge ocupa 1.500 metres quadrats del carrer Camp de na Serra al polígon agroalimentari, compta amb dos nivells diferenciats i un espai adjacent de 850 metres quadrats. En aquesta superfície s’hi distingeix una pista d’skate de 651 metres quadrats amb rampes i plans inclinats i, també, un mòdul tipus bowl amb una profunditat d’1,80 metres. Està construït majoritàriament amb formigó polit i ferro per poder aguantar tant l’impacte com el pas del temps.

Un projecte consensuat

L’skateparc és fruit de la col·laboració entre l’Ajuntament de Manacor i els skaters del municipi. De fet, a principi d’aquesta legislatura el delegat d’Esports, Artur Aguiló, es va reunir amb el col·lectiu “perquè opinassin sobre el projecte”. En aquesta trobada, el socialista va reafirmar la urgència d’habilitar un parc de patinatge.

Aguiló destaca que els patinadors es varen implicar des del principi tot fent “modificacions sobre el projecte que havia fet l’Ajuntament”. I és que, al final, entén que seran ells i elles que utilitzaran les instal·lacions. Per tant, afirma, va ser “un projecte consensuat”.

A partir d’aquest moment començava un camí llarg que “no ha estat fàcil”, segons el delegat. El batle de Manacor, Miquel Oliver, recorda que la construcció de l’skateparc anava “al programa electoral i ja tocava passar comptes, perquè quan es va platejar hi havia molta de gent que ho posava en dubte i deia que seria una tudada de doblers”. A la desconfiança de part de la societat, s’hi han de sumar les dificultats amb les quals es varen trobar en començar les obres. Aguiló apunta que es varen haver de paralitzar “per fer un mur de contenció”, el que va retardar la seva finalització.

Compromís amb la joventud

Feia més de 30 anys que el jovent manacorí reclamava un skateparc i se’ls hi havia promès en moltes ocasions. Fins ara, però, no ha estat una realitat. El batle reconeix que aquest “dona resposta als joves d’avui en dia que per poder fer una pràctica esportiva com aquesta havien d’ocupar l’espai públic i molta gent es queixava del fet que rodassin per segons a on”. Més que res, perquè sense voler podien arribar a fer malbé el mobiliari públic.

Per tant, tal com entén Oliver, inaugurar l’skateparc “és una manera de reconèixer aquest moviment urbà, de gaudir de l’adrenalina i de tenir un lloc on poder-se trobar i relacionar”. Afirma que “és un regal pels joves que practiquen skate per tal que se’l facin seu en tots els aspectes: que l’utilitzin, que sigui el lloc on desenvolupin aquesta activitat i el cuidin”. A més a més, d’aquest espai destaca que és autogestionat en el sentit que hi pot anar qui vulgui i quan vulgui. Una possibilitat que a Manacor es troba en poques ocasions i, segons Oliver, convida al jovent a “fer-se seu l’espai”.

Orgullosos del resultat

Des del dia de la inauguració, han rebut moltes alabances amb relació a aquestes instal·lacions. “És un dels millors skateparcs, segons ens han fet saber”, explica Oliver. I molt en aquesta línia també es pronuncia Aguiló, qui recorda que dissabte “els skaters ens deien que era un dels millors parcs de patinatge de les Illes i que el bowl era el millor de tots”.
Un feedback que els “satisfà” i els fa sentir “orgullosos”..

Back To Top
Search