L’Ajuntament de Manacor impulsa noves activitats formatives i de lleure adreçades a famílies amb infants amb l’objectiu d’acompanyar-los en la seva tasca educativa. En col·laboració amb l’associació Infància 0-3 Manacor i l’Institut de la Primera Infància, que depèn del Govern, l’Ajuntament de Manacor ofereix activitats musicals i educatives amb l’objectiu de compartir la criança dels fills amb altres pares i mares, unes activitats que sempre dirigeixen professionals del món educatiu.
Des del Departament d’Educació expliquen que “iniciam una nova edició dels Espais Familiars de petita infància, que són tallers adreçats a famílies, on els fills gaudeixen d’un entorn estimulant, de la companyia d’altres infants i del suport de professionals de l’educació”.
Així, les activitats d’aquest programa es concreten de cinc formes diferents. Els Espais familiars per a infants de 10 a 36 mesos, que dirigirà la psicòloga i mestra Mele Mutazzi. La Música en família per a infants de 10 a 36 mesos, que impartirà l’especialista en estimulació musical Júlia Acosta. L’Espai nadó, destinat a infants de 0 a 9 mesos, que condueix la psicòloga Catalina M. Pou. I també l’Espai de joc, destinat a infants de 0 a 3 anys, que supervisarà l’educadora infantil Joana Llull. Totes aquestes activitats es duran a terme a l’Espai 0-3 que es troba al primer pis de l’Espai Na Camel·la de Manacor.
La cinquena activitat d’aquest programa és l’Espai familiar per a infants de 0 a 36 mesos, que dirigirà la mestra d’educació infantil Sònia Sanchez i es desenvoluparà a l’edifici municipal de Porto Cristo. Tant les activitats de Manacor com les de Porto Cristo es faran un pic cada setmana durant quatre mesos.
Totes les famílies interessades poden inscriure’s en alguna de les activitats fins al 8 de febrer. La matrícula per a cada activitat és de 45 euros i basta posar-se en contacte amb el Departament d’Educació de l’Ajuntament mitjançant el correu electrònic educa@manacor.org o el telèfon 662 349 729.
Els Espais Familiars són tallers per a famílies amb fills de 0 a 36 mesos que s’inicien el mes de febrer i duren fins al maig. “Amb l’ajuda de psicòlegs, especialistes en estimulació musical o mestres es fomentarà la convivència i l’anàlisi de situacions i dubtes i també s’analitzaran les estratègies necessàries per aconseguir un clima de corresponsabilitat familiar, per analitzar les necessitats dels fills, per fomentar-ne l’autoestima i la comunicació de sentiments o de normes, entre moltes altres coses”, afegeixen des del mateix departament.