skip to Main Content

Manacor serà la capital mundial de l’scrabble

Una gran sala de 300 metres quadrats i graderies amb capacitat per a 5.000 espectadors i per a la disputa de cent parties simultànies, despatxos per als entrenaments individuals, un departament de lexicografia i un de matemàtiques amb la incorporació dels millors especialistes del món en aquestes disciplines; un gabinet de psicologia per treballar la fortalesa mental dels jugadors; una biblioteca, un spa per al relax dels jugadors després dels durs entrenaments, una pista de tennis i una de futbol set per al manteniment del to físic dels jugadors. Aquestes són només algunes de les prestacions a què tendran accés els usuaris del Centre de Tecnificació Tísner (en honor del gran verbívor català), que, si tot va com està previst, serà una realitat el pròxim 2018, amb l’objectiu que Manacor pugui ser seu del VIII Mundial d’Scrabble en Català.

Aquesta setmana Francina Armengol, presidenta del Govern Balear i Miquel Ensenyat, president del Consell, s’han esplaçat a Manacor per signar amb el batle Pedro Rosselló un protocol encaminat a aplanar el camí a una construcció que, segons el mateix Rosselló “suposarà una injecció econòmica importantíssima per a Manacor i també li donarà una projecció internacional que fins ara no tenia”. Armengol, per part seva, explicà que “el Govern farà tot el que estigui en les seves mans per facilitar la construcció d’aquest complex, perquè Manacor i el seu club s’ho mereixen”. Interrogada pels periodistes sobre la possibilitat de crear una llei nova que permeti la construcció del complex, Armengol respongué: “Sí, els nostres assessors jurídics ja fan feina per variar la llei actual i permetre que els Ajuntaments puguin expropiar terrenys privats amb sentències judicials pendents de resolució”. Aquest canvi de normativa serà necessari perquè l’Ajuntament finalment pugui expropiar, a preu de zona verda, els terrenys de la Torre Florida fins ara propietat de les famílies Nadal, Suasi, Mascaró i Lliteres. “Pensam que és la millor ubicació, atès que és al costat d’altres instal·lacions esportives i, a més, ja hi ha un aparcament públic devora”, afirmava un satisfet Miquel Ensenyat.

L’arquitecte que durà a terme el projecte i que en supervisarà en tot moment les obres serà Joan Pascual. Fonts contrastades haurien explicat que el motiu real de l’excedència sol·licitada per l’arquitecte municipal seria el de dedicar-se de ple al projecte de construcció del complex. “Després de guanyar les dues primeres edicions de la ManaCup necessit noves motivacions. Això me permet fer confluir les meves dues passions”, ha afirmat l’arquitecte bicampió.

Però és que el CTS Tísner, a banda dels serveis específics per als scrabblaires, també disposarà d’una escola internacional catalana, on acudiran infants de tot el món a conèixer la llengua de Ramon Llull. Els interns viuran en plena immersió lingüística i s’aplicaran els sistemes més avançats perquè en només tres mesos puguin desenvolupar-se plenament en la nostra llengua.

A més, hi haurà servei de càtering, que elaborarà plats propis de la cuina mallorquina, com ara pop amb ceba, sípia amb salsa, sopes, arròs brut, frit de matances, llengua amb tàperes…

Primeres crítiques
La més crítica amb la iniciativa ha estat Cati Riera, actual portaveu de l’equip de govern, que s’ha mostrat indignada i escandalitzada “per un tracte de favor cap a aquest club que no comprenem de cap manera”. Riera, a més, ha estat contundent pel que fa a la governabilitat del municipi: “Si el batle no rectifica, sortirem de l’equip de govern, ens estimam més ser responsables que corruptes”, ha dit.

Back To Top
Search