Aquesta setmana, mini pastissets de pastanagó d’Albert Mayans.
Ingredients:
Per 18 mini pastissets: 4 ous, 240 g de farina de xeixa, 360g de sucre de canya (Comerç Just), 2 culleradetes de canyella (Comerç Just), 2 culleradetes de bicarbonat, 2 culleradetes de sucre amb vainilla, 2 culleradetes de llevat en pols, 2 dl d’oli i 6 dl de pastanagó ratllat.
Per la cobertura: 100 g de formatge cremós, 60 g de mantega, 240 g de sucre de canya de Paraguai en pols (Comerç Just), 1 culleradeta de sucre de vainilla, 1 grapada de cacauets (36) amb xocolata per decorar (Comerç Just)
Elaboració:
Bat els ous amb el sucre. Afegeix els ingredients secs: farina, canyella, bicarbonat, sucre amb vainilla i el llevat, tot ben mesclat.
Afegeix l’oli i el pastanagó. Remena-ho bé.
Posa-ho dins un motlle rectangular (gros) o dins motlles individuals i ho enfornes durant 35 minuts a 180 graus.
Per fer la cobertura, encalenteix un poc el formatge amb la mantega; mescla-ho amb un poc de sucre en pols i el sucre amb vainilla fins que quedi lligat.
Posa un poc d’aquesta mescla a damunt cada tros de pastís i després dos cacauets a sobre.
Posa’ls dins la gelera durant una horeta. Fresquets encara són més bons.
Canyella ecològica i de comerç just de Sri Lanka
La canyella que avui hem utilitzat ha estat cultivada a Sri Lanka per la cooperativa The Small Organic Farmers’ Association (SOFA), que sa ser creada el 1993 amb l’objectiu d’establir un model de desenvolupament sostenible. Inicialment es va crear a les terres de cultiu de te que havien estat abandonades pels agricultors ja que no resultaven rendibles a causa de les condicions que aplicaven els intermediaris. Per això, es va oferir als agricultors participar en un projecte d’agricultura orgànica basat en un plantejament democràtic.
Actualment SOFA, a més de te, cultiva espècies, coco i plantes medicinals i agrupa més de 2000 petits productors, dels quals aproximadament 1200 produeixen principalment espècies a les regions de Matale i Galle . La comercialització dels productes de SOFA a través de les xarxes de comerç just garanteix als agricultors un sou digne i a més els aporta uns beneficis que s’inverteixen en projectes de millora de l’habitatge, de salut, i educatius.