Skip to content

NOTÍCIA

Miquel Oliver, envestit batle amb els vots de Més-Esquerra, PSOE i AIPC

Tot eren incògnites en començar el primer ple del nou mandat. Més-Esquerra hi arribava sense un acord tancat amb el Partit Socialista i amb els únics suports externs de les dues regidores de l’Agrupació Independent de Porto Cristo. Pràcticament tothom, fins i tot el mateix PSIB ho va reconèixer públicament, que un pacte entre els socialistes i el Partit Popular era impensable a Manacor. Però a les dotze del migdia ningú ho donava per fet.

El regidor de més edat, el popular Bernadí Bou;  i el més jove, el socialista Artur Aguiló, han estat els encarregats de donar la benvinguda als regidors i regidores que formaran part del ple els pròxims quatre anys. I també han estat els encarregats de resoldre el primer enigma de la constitució del nou ajuntament: saber quins eren els caps de llista dels diferents partits que aspiraven a ser elegits batle o batlessa.  Hi han renunciat Antònia Llodrà, Núria Hinojosa i Esteve Sureda. De manera que els candidats finals han estat Miquel Oliver i Maria Antònia Sansó.

Les votacions es varen fer per ordre alfabètic i el primer regidor socialista en fer públic el seu vot a favor de la investidura de Miquel Oliver va ser Artur Aguiló. Un vot que va desfermar l’eufòria entre el públic proper a Més-Esquerra.  Abans, també varen fer fortuna entre el públic les promeses “per imperatiu legal” que varen emprar tots els regidors i regidores ecosobiranites i també d’AIPC. Una altra fórmula que va sorprendre per acceptar el càrrec de regidor, va ser la del líder local de Vox, Esteve Sureda. Ell va jurar el càrrec “per Déu i per Espanya”.

D’aquesta manera i sense que s’hagi tancat la integració dels socialistes en el govern municipal, Núria Hinojosa i els altres tres regidors socialistes varen donar suport al nomenament de Miquel Oliver com a batle. Així, els 13 regidors de Més-Esquerra, el Partit Socialista i AIPC varen fer possible la investidura d’Oliver, que per tercer pic accedeix a la batlia de Manacor. A l’altre costat hi han quedat els vuit vots del Partit Popular i Vox, tots els regidors i les regidores d’aquestes formacions varen votar a la candidata del PP, Maria Antònia Sansó.

Amb una ampla majoria, Miquel Oliver ha estat nomenat batle i ha acceptat la vara davant una sala de plens plena a vessar en què tot el públic s’ha aixecat dret per felicitar-lo. Després, tots els líders de les cinc formacions del ple varen llegir els seus discursos. I és aquí que es va fer púbic que el PSOE i Més Esquerra varen arribar al ple amb enormes diferències pel que fa a un possible pacte. “Hem donat la batlía a Miquel Oliver sense obtenir res a canvi, hem desmentit de forma reiterada i rotunda cap intenció de formar un govern que no fos progressista. També hem renunciat a la batlía i l’haguéssim pogut exigir perquè els quatres regidors socialistes són imprescindibles per un govern d’estabilitat a Manacor”, va voler aclarir Hinojosa. “Avui no és dia per recordar d’on venim, ni com hem patit. Val més posar l’accent en com n’hem sortit. Tot i les dificultats viscudes, Manacor està millor que fa quatre anys”, va afegir Hinojosa. “Ho hem intentat fins al darrer moment i lamentam que l’acord encara no hagi estat possible. No defalliren fins aconseguir-ho”, va concloure la líder socialista, deixant la porta oberta a que segueixin les negociacions.

Per part seva, durant el seu discurs, el batle no va fer cap referència a les negociacions amb el partit socialista. Això sí, va estendre la mà a tots els grups polítics per col·laborar en fer possible el progrés del municipi i de tots els seus habitants. “La crítica, si és amb respecte i amb arguments, sempre és benvinguda en aquesta institució”, va assegurar Oliver.  També va enviar un missatge als partits de dretes que comandaran més enllà de Manacor. “Per damunt de tot, els polítics servim el poble. I estic segur que els responsables de les institucions supramunicipals com el Consell o el Govern sabran trobar la manera de les necessitats dels manacorins i manacorines”. Miquel Oliver també ha fet un petit homenatge a Aurora Picornell “la seva lluita serà la nostra llum”, va concloure el seu discurs el batle.

En acabar el ple la plaça del Convent es va convertir en una festa. Hi va haver foto conjunta de MÉS-Esquerra i AIPC, però els socialistes no s’hi varen voler afegir. Des d’allà tots els partits anaren a dinar per separat amb els regidors i els simpatitzant corresponents. Tan PSOE com MÉS-Esquerra estan pendents de concretar noves trobades per concretar una possible integració dels socialistes en l’equip de govern o bé, per descartar-ho i optar per un govern en minoria dels ecosobiranistes i AIPC.

PUBLICITAT

Back To Top
Search