skip to Main Content

Neix a Manacor “Somnis tots plegats”, una nova associació pro salut mental

[pullquote] Miquel Sitges és de Manacor, va néixer l’any 1950 i és el president d’aquesta nova associació, que just acaba de néixer
[/pullquote]

Qui és “Somnis tots plegats”?
Som una associació pro salut mental que ens acabam de constituir com a tal, de fet, encara estam pendents de l’aprovació definitiva dels estatuts. Som una associació independent, però la U.C.R. (Unitat Comunitària de Rehabilitació, per a malalts mentals greus) ha posat la idea, o la logística.

Amb quina intenció heu nascut com a associació?
L’embrió hem estat un grup de pares, de fills amb malalties mentals, i naixem per la necessitat de compaginar la medicació amb la vida del dia a dia, per assegurar l’atenció sanitària i humana dels nostres fills i de tots els usuaris.

Però a Manacor ja existeix l’Associació Estel de Llevant que ja faria una mica aquesta funció…
És diferent. L’Estel està molt encaminat a la feina i l’ocupació dels usuaris, en canvi a la U.C.R es centren en la teràpia de medicació, en les capacitats cognitives… Són àmbits diferents. Per altra banda un és privat i l’altre és públic.
Sigui com sigui, no naixem per competir ni per fer ombra a ningú, es tracta de sumar i enriquir. Seran dues vies de feina. El meu fill, per exemple, acudeix als dos llocs, i la medicació de l’U.C.R. combinada amb la formació de l’Estel, ha estat un deu per a ell.

Com us finançareu?
Per començar hem establert una quota de 20 euros a l’any per les famílies. Ara mateix som una vintena i això ens servirà per començar a fer feina. Llavors mirarem si podem rebre qualque tipus d’ajuda de les administracions. També tenim pensat fer activitats solidàries. Farem una campanya de captació de socis. Qualsevol persona que tengui empatia cap a nosaltres tendrà les portes obertes, i qualsevol soci tendrà veu i vot al consell d’administració.

Quins són els vostres objectius, i quina serà la vostra activitat?
Com ja t’he dit abans, primer de tot es tracta d’assegurar l’atenció sanitària i humana dels usuaris. Llavors, a llarg termini, elaborar programes de treball i de formació. Per altra banda, la nostra associació vol satisfer la necessitat dels familiars, de tenir un espai d’intercanvi d’experiències, de defensa de les necessitats i de reivindicacions davant els estaments públics. Farem programes de conscienciació a les escoles, així com conferències. Encara hi ha molta feina per fer per combatre els estigmes que hi ha entorn de les malalties mentals. La nostra societat ja ha superat moltes de prejudicis, però aquest encara no. Moltes vegades, la gent de prop, els amics, davant un cas de malaltia mental es fan enfora. Per això, un dels primers programes que tenim pensats posar en marxa l’hem anomenat “Recupera un amic”.

Back To Top
Search