Skip to content

“No hi ha absolutament res més que el que hi ha hagut sempre”

Oliver i Hinojosa asseguren que les converses hi són, però que res ha canviat en relació amb la possible entesa entre Més, AIPC i el PSOE.

La setmana passada acabà amb els rumors d’una nova entesa entre els grups de Més-Esquerra i el PSOE per arribar a un acord per governar el municipi: l’actual equip de govern, format per Més-Esquerra i AIPC, amb 9 regidors, passaria a governar en majoria, amb els 4 edils del Partit Socialista. Hem parlat amb els representants de Més i el PSIB i, tot i que ho hem intentat, no hem pogut obtenir declaracions de cap represenant del PP, a l’oposició.
Segons aquests rumors, les negociacions per part del PSOE són conduïdes per l’exbatle de Marratxí, Miquel Cabot, i no per la junta local del partit, presidit per Núria Hinojosa. En aquest sentit, però, Hinojosa assegura que no en sap res i que “Cap notícia publicada fins ara ha sortit de nosaltres” i en relació amb el possible escenari de pacte publicat a la premsa es mostra sorpresa i entén que és part de l’estratègia política de Més: “Després de les darreres informacions que hem llegit, intuïm que estan preparant els seus per fer un canvi d’escenari. La mateixa notícia ho diu: ‘alguns regidors de l’equip de govern demanen que el PSOE hi entri’”. Recalca la voluntat d’arribar a una entesa, però deixa clar que els rumors que parlen d’un nou pacte surten de fonts alienes al partit: “nosaltres som els mateixos de sempre, no hem canviat de posicionament i hem dit sempre el mateix: un govern en minoria no és bo per Manacor. Els socialistes ens hem presentat a les eleccions municipals per revalidar un govern progressista i fer feina pel poble, i no per estar a l’oposició.”
Quan els rumors són notícia
En relació amb el pacte, Miquel Oliver vol fer una objecció: “no seria entre Més i el Partit Socialista, sinó entre Més, AIPC i el PSOE.” A més, es mostra sorprès amb les informacions i visiblement enfadat amb alguns periodistes que “primer disparen i després demanen; em fa ràbia que amollin un globus sonda d’aquests amb la intenció que qualcú el desmenteixi. Un dia han sabut que encara ens reunim i alguns periodistes acaben amb informacions que es converteixen en notícies que s’alimenten l’una amb l’altra; al cap i a la fi tot és rumorologia.  A vegades tenc la sensació que saben més els periodistes que nosaltres mateixos. No hi ha res que hagi desencadenat la possibilitat d’arribar a un acord més que les palles mentals d’algun periodista quan veu, per primera vegada, que el Grup Socialista vota en contra d’una moció del PP que anava en contra de l’equip de govern”.
Sempre hi ha hagut contactes
Oliver assegura que “No hi ha absolutament res més que el que hi ha hagut sempre. Des del dia de l’endemà de les eleccions estam en contacte amb el Grup Socialista. Llavors no va ser possible arribar a un acord per governar junts a l’Ajuntament de Manacor, però no ha deixat mai d’haver-hi contacte i intenció per arribar a un acord. Anam xerrant perquè crec que les intencions sempre han estat les mateixes i hi ha coses que estaven molt clares i altres que s’han de xerrar”.
Contràriament als rumors, diu no saber si estan més a prop del pacte que abans: “No hi ha res que s’hagi produït que hagi determinat res nou. Supòs que les persones, quan xerren, es van entenent i es van posant les coses damunt la taula. Seguirem fent feina i les coses van avançant, però això no vol dir que d’aquí poc hi hagi acord.
Així i Tot, Oliver no amaga els seus desitjos d’arribar a una entesa: “Per descomptat que m’agradaria, però quan nosaltres decidirem tancar un govern en minoria, ho férem tenint clar que estam en condicions i preparats per arribar fins al final del mandat. No ha passat res ni ara resulta que necessitam qualcú més. Supòs que és cert que seria més fàcil, però això no és prou determinant perquè hàgim de cedir a altres qüestions, que són les mateixes que hem tengut damunt la taula aquests dar­rers nou mesos”.
Back To Top
Search