skip to Main Content

Nou Servei d’Atenció Integral a persones del col·lectiu LGTBI a Manacor

El servei, gestionat per l’associació Ben Amics, oferirà atenció jurídica, psicològica i social a persones LGTBI cada dijous de 16.00 a 20.00 hores a l’Espai na Camel·la de Manacor.

A partir del 26 d’octubre es posa en marxa el nou Servei d’Atenció Integral adreçat al col·lectiu LGTBI a Manacor, Inca i Palma. D’aquesta manera, el Consell de Mallorca assumeix les noves competències en matèria d’atenció integral a les persones LGTBI complint així amb la Llei 8/2016, de 30 de maig, per garantir els drets de lesbianes, gais, trans, bisexuals i intersexuals i per erradicar l’LGTBIfòbia.

El servei, totalment gratuït, serà gestionat per l’associació Ben Amics i en el cas de Manacor, es farà a l’Espai Na Camel·la, al carrer de Tià de Sa Real, els dijous de 16.00 a 20.00 hores. Tal com explica Jan Gómez, qui du la coordinació tècnica a l’associació, hi ha tres àrees principals d’intervenció, l’atenció social i psicològica i l’assessorament jurídic. A més, l’objectiu principal “és descentralitzar els serveis de Palma i intentar generar serveis de proximitat a la part forana”. De fet, la implementació d’aquest servei permetrà “conèixer quina és la situació en la zona de Llevant per les persones del col·lectiu LGTBI i quines són les principals situacions de necessitat o discriminació que vivim” destaca Gómez. Una realitat més complicada a les zones rurals on, a diferència de les grans ciutats, no existeix l’anonimat que a vegades es necessita per verbalitzar la pròpia orientació sexual i identitat de gènere. Segons Gómez, aquests espais d’atenció integral són “espais segurs, punts de referència en el teu propi municipi o localitat” pel col·lectiu.

La tasca realitzada de Ben Amics des de la seva constitució a principis dels noranta ha permès ser un referent a les  lles Balears pel que fa a la defensa dels drets LGTBI donant resposta a les múltiples demandes de joves i famílies d’adolescents però també de “persones de 50 o 60 anys que mai han pogut expressar la seva orientació”, diu Gómez. D’entre aquestes demandes, destaca l’acompanyament a les famílies que es troben en primers episodis de processos acceptació i adaptació davant la sortida de l’armari del seu fill o filla, o situacions de discriminació per part de veïnats, consultes d’assessorament i informació per part de professionals de l’administració pública o d’empreses privades que no saben com intervenir amb persones LGTBI en situacions específiques o acompanyament psicològic i jurídic davant situacions de discriminació, d’assetjament laboral, bullying en àmbit escolar o delictes d’odi cap al col·lectiu LGTBI en la via pública.

Com explica Gómez, “l’inici aquest servei és un primer procés que ha d’establir les bases per desenNou Servei d’Atenció Integral a persones del col·lectiu LGTBI a Manacor El servei, gestionat per l’associació Ben Amics, oferirà atenció jurídica, psicològica i social a persones LGTBI cada dijous de 16.00 a 20.00 hores a l’Espai na Camel·la de Manacor. volupar altres projectes”. El servei finalitzarà el març del 2021 i “volem que surti una licitació que ens permeti obtenir dades de demanda, de quantitat de persones usuàries i de perfil per a poder preparar amb major qualitat i quantitat de recursos el que seria el servei d’atenció integral dels pròxims dos anys, 2021- 2023”, conclou Gómez.

 

Back To Top
×Close search
Search