Skip to content

“Per no perdre tradicions”, torna la Fira de Setembre

Enguany les paradetes de productes artesanals s’estendran al llarg de 240 metres a la rambla dels Cossiers i com a activitats complementàries, Manacor gaudirà d’una ballada de swing, atraccions i animació infantil.

Dos anys després, torna la Fira de Setembre a Manacor. Serà a partir de les 18.00 hores de dissabte 18 i fins diumenge 19 a les 14.00 hores. Enguany, però, canvia d’ubicació. Tan sols es trasllada uns metres i els estands artesanals exposaran a la rambla dels Cossiers. Un espai que, tot i no sortir al cercador, és bo de trobar: està ben aferrat a l’avinguda des Tren, entre el carrer de València i el carrer d’Aragó.

El delegat de Fires a l’Ajuntament de Manacor, Carles Grimalt, assegura que la Fira “no serà com cada any, però serà coqueta i entranyable”. L’objectiu, assegura el tresorer de l’Associació de Comerciants de les Avingudes, Joan Torrens, és “no perdre la tradició de fer una fira cada any”. I puntualitza que “ja vendran dies i anys en què puguin tornar a ser més grosses”.

240 metres plens de parades

“Tenim preparats 240 metres” al llarg dels quals els i les firaires podran exposar els seus productes, explica Grimalt. Amb tot, confirma que no hi haurà cap classe de control d’accés, ja que “la rambla és suficientment gran”. Ara bé, fa un crit a la prudència i demana a la ciutadania que es posi la mascareta quan no es puguin respectar les distàncies de seguretat.

També assegura que els metres ocupats per les parades seran els mateixos que s’utilitzava anys anteriors. Ara bé, moltes de les persones que feien fira sembla que tenen “una espècie de pànic i es fa difícil que la gent s’apunti, així com n’hi ha molts que ja no s’hi dediquen”, lamenta Grimalt.

Un nan donarà la benvinguda

Al seu torn, Joan Torrens puntualitza que per fer la Fira més atractiva i “donar ambient” han preparat decoració. Per una banda, es col·locaran llums als arbres. I, per l’altra, recuperaran el nan que presidia el Manacor Encantat.

Els organitzadors expliquen que l’han restaurat després dels diversos atacs vandàlics que va sofrir en el seu moment. I és que la figura fantàstica serà l’encarregada de donar la benvinguda a tota la gent que visiti la Fira de Setembre aquest cap de setmana.

Activitats complementàries

Però l’esdeveniment no es limitarà als estands d’artesania. De fet, la festa de la Fira començarà el divendres a vespre amb les atraccions que hi haurà al carrer Lleó XIII i a la plaça de sa Mora.

El dissabte horabaixa, al final dels estands de la Fira s’hi podrà veure una ballada de swing. Aquesta ha estat organitzada per l’escola de ball Jazz Bouncing i l’agrupació Swing Sick People. I ja per acabar, el diumenge dematí s’oferirà l’espectacle infantil “La Bruixa Maduixa” a la plaça de Francesc de Borja Moll.

Back To Top
Search