Skip to content

Què ofereix el Servei Lingüístic municipal als manacorins?

Dilluns dia 28 de novembre, a les 20.00, tendrà lloc a la seu de l’OCB Manacor la conferència “30 anys d’història del Servei Lingüístic de Manacor”, a càrrec de la tècnica d’aquest servei, Isabel Andreu Nadal.

Què és un servei lingüístic? En quines àrees treballa? El Servei Lingüístic de l’Ajuntament de Manacor vol atendre les necessitats lingüístiques del municipi, que poden ser de formació, dinamització i assessorament. La conferenciant ens parlarà dels precedents del Servei Lingüístic municipal i del context social i lingüístic del moment en què es va crear, aviat farà 30 anys.
També ens mostrarà la trajectòria d’aquest Servei fins a l’actualitat, i comentarà les actuacions de sensibilització lingüística que ha duit a terme darrerament, com les Paraules amb Arrels o les Qüestions de Llengua.
L’any 1995, Isabel Andreu Nadal es va llicenciar en filologia catalana per la Universitat de Barcelona. L’any següent, el 1996, va començar a fer classes de nivell C de català a l’Escola Municipal de Mallorquí, i un any més tard començà a treballar a les oficines municipals del carrer d’en Muntaner, al Departament de Cultura i Educació, fent d’auxiliar administrativa del director de l’Escola de Mallorquí, Gabriel Barceló Bover. Després de quatre anys intensos de mossatge i de la jubilació de Gabriel Barceló, va començar a exercir les funcions de directora de l’Escola, conseqüència de guanyar les oposicions per a la plaça d’assessora lingüística de l’Ajuntament de Manacor, primer interina i finalment definitiva.
Des del 2011, any en què l’Ajuntament contractà una altra persona per dirigir l’Escola de Mallorquí, na Bel es pot dedicar més exclusivament a les tasques d’assessorament i dinamització pròpies del Servei Lingüístic municipal.

Back To Top
Search