Skip to content

PUBLICITAT

“Per què tornen els coloms?”

Sebastià Truyols es dedica a la columbòfila, té devers 200 coloms missatgers, entre adults, joves i cria. Per ell, els coloms: “no són exactament animals de companyia, però quan vaig al colomer, desconnect, és un altre món, lluny de la feina, les preocupacions…” Forma part del Club Columbòfil Manacor i participa a les competicions a nivell d’agrupació, regionals, i nacionals.

Ens explica que hi ha moltes curiositats entorn del món dels coloms que la gent no sap: “Per exemple, per què tornen els coloms? Hi ha moltes teories, però científicament no se sap amb certesa, es pensen que és pel magnetisme de la terra, o pel reconeixement visual.”
Diu que cada colomista entrena els coloms a la seva manera, i ens explica com ho fa ell: “Quan el colom quan té devers un mes, el separ dels pares i el pas al colomer de competició, cada dos dies li don llibertat una horeta, i ell aprèn a entrar i sortir del colomer. Llavors els trec defora i els faig fer volar, i aprenen a volar en grup. Quan estan en condicions, comencen els entrenaments per Mallorca, i llavors, les competicions.” Diu que la distància màxima que han fet els seus coloms són 970 km. I que, amb vent favorable: “poden agafar una velocitat de 1500 a 1800 metres per minut.” Cada colom du una anella, amb un codi, que vendria a ser el seu DNI. Com a darrera curiositat, també ens diu: “Aquí els coloms no tenen valor, devora altres llocs, hi ha països, com Taiwan, Xina, els àrabs, on s’en paga una doblerada.”

PUBLICITAT

Back To Top
Search