skip to Main Content

“Tenim la mar davant amb tot el seu potencial esportiu, patrimonial, natural, laboral i turístic. És la nostra aposta”

Antònia Llodrà (Porto Cristo, 1973) és la cap de llista d’AIPC i SyS. Parlam amb ella dels projectes que té per a Porto Cristo, els nuclis costaners i també pel conjunt del municipi. Diu que la independència del Port no és al programa, però reclama una consulta.

Com ha estat el procés per arribar a ser cap de llista d’AIPC?
El meu nom està imprès a la primera llista electoral d’AIPC. Jo venia del món associatiu, tenia molta relació amb l’escola i a Porto Cristo diferents famílies ens posàrem a estirar el carro per oferir més activitats als infants i als veïnats de Porto Cristo. Fa uns anys em varen proposar anar de número dos. I fa quatre anys, ja vaig ser candidata a la batlia.

Us veis asseguda a la cadira que ara ocupa el batle?
Si així ho decideixen les urnes i si a l’hora de pactar els números donen, clar que sí. Estudiarem tots els escenaris, però si es dóna el cas, sí.

Si parlam de pactes després de les eleccions, AIPC aposta per la dreta o l’esquerra?
En parlarem dia 29 de maig, segons el que diguin les urnes. Però AIPC no té socis preferents ni a la dreta ni a l’esquerra. Hem pactat amb la dreta els anys passats. I també hi va haver un moment en què es va estar a punt de pactar amb l’esquerra, però l’esquerra va decidir fer marxa enrere. Estam oberts a negociar amb tothom a partir de l’endemà de les eleccions.

Quin paper hi tenen dins AIPC dirigents històrics com Joan Gomila o Bernat Amer?
Tots continuen actius al partit i al poble. No són darrere ni davant. Són al nostre costat, ens aporten anys d’experiència en la gestió municipal. En la memòria hi guarden dades i episodis que donarien per fer un llibre de política local. Formen part del partit i ens ajuden constantment als que ara som al capdavant. També he de reconèixer que s’ha acostat molta gent jove. I a llista d’AIPC s’hi ha sumat la frescor que aporten nous membres, gent preparada i amb moltes ganes de fer feina.

Si forma part de l’equip de govern, quines àrees li agradaria gestionar?
Tant si som batlessa com regidora de l’equip de Govern, m’agradaria dur la delegació de Porto Cristo. El nostre poble mereix una delegació al Port. Ha desaparegut aquests darreres quatre anys. L’hem de recuperar. I m’agradaria molt ser jo qui ho fes.

Ha estat regidora de Cultura. Ho tornaria a ser?
En aquest àmbit vaig poder aportar el meu granet d’arena la passada legislatura. Per a mi és molt important. I en el nostre programa preveu accions culturals per tots els nuclis del municipi de Manacor, i també per a Porto Cristo. Manacor és la capital cultural de Mallorca i crec que encara no hem arribat a aprofitar tot el potencial cultural que tenim.

També ha gestionat l’àrea de Turisme…
Sí, i tenim molt clar que és el que hem de fer per a Porto Cristo i per a Manacor. Hem de definir cap on volem enfocar-nos com a destinació. Hem de decidir què volem mostrar i què volem que coneguin de nosaltres. Tenim la mar. I tot el seu potencial esportiu, patrimonial, natural i turístic. I aquesta és la nostra aposta. És així que ens podem mostrar al món. I la cultura de la mar i del respecte a la mar és un àmbit amb infinites possibilitats educatives.

Tot aquest projecte és només aplicable a Porto Cristo o també es podria implementar a la resta del municipi?
Tots els projectes i les iniciatives d’AIPC pretenen anar cap a un municipi millor. La mar arriba a tots els racons de la costa de Manacor. Això ho compartim. I les activitats que es poden oferir són prou amples perquè cada nucli pugui decidir la seva aposta. El projecte turístic d’AIPC, a més, inclou la ciutat de Manacor, encara que no estigui aferrat a la costa. Tenim un projecte i una visió global.

La independència de Porto Cristo és al programa d’AIPC?
Tant de bo poguéssim aconseguir la independència en quatre anys. No serà així perquè és un procés molt llarg. La independència no ha estat mai al nostre programa i enguany tampoc no hi serà. Però és cert que el poble i la gent, cada vegada més, s’hi interessen i volen que almanco es faci una consulta. I aquest és el nostre objectiu, fer almanco una consulta popular per saber quin és el sentir del poble.

Els darrers quatre anys heu acusat l’ajuntament de descafeïnar la Junta de Districte de Porto Cristo. En què s’hauria de convertir?
Ha estat una queixa constant perquè l’Ajuntament no ha avançat ni l’aprovació dels estatuts de la junta. Hem donat tota la pitja que hem pogut, però es veu que no era una prioritat. Per nosaltres sí que ho és. La Junta de Districte té un pes, li agradi o no al govern. I el que hem de fer és assumir més competències.

La pacificació del trànsit a la primera línia de Porto Cristo és una mesura que podria impulsar el vostre partit?
No vull dir que la ZPR de Manacor no estigui ben feta. Però té mancances. Desapareixen negocis, una sucursal bancària se’n va del centre… I el mateix passa a Porto Cristo. A porto Cristo no tenim una segona línia que pugui assumir el trànsit de primera línia. Els accessos al nucli estan més que saturats. Hi haurem de fer molta feina i haurem d’exigir solucions també a la ronda de l’Oest. Hi ha benzineres, escoletes, l’institut…. I hi ha de passar tothom que vengui de Cala Millor.

Què li fa falta a Manacor, segons AIPC?
Dimensionar les infraestructures i els serveis a la població real del municipi i a les seves necessitats. Falten escoles, centres de salut, instal·lacions esportives,.. Patim un dèficit històric i mereixem millors equipaments. A més, fa falta millorar l’estat dels carrers i les voravies. També la neteja dels espais públics. S’ha de continuar fent feina amb l’aigua, amb la recollida porta a porta…

Porto Cristo està en una situació millor?
No. Totes les zones esportives han quedat petites. També les escoles. Però sabem com ho hem de fer. Haurem de cedir al Govern els terrenys per construir l’escola nova. Per fer-ho possible, haurem de desenvolupar el polígon 4.7. i construir els carrers, les voravies i les instal·lacions… I no podem passar un any més sense punt verd, ha estat un desastre.

Què més hi fa falta al Port?
Una de les nostres apostes és crear una unitat de treball social. El departament de Serveis Socials és present a Porto Cristo. Però és un servei que no està estructurat com mereix. L’objectiu és poder tenir el personal adequat i estable. El que no pot passar és que els usuaris es trobin davant una persona diferent cada pic que hi van.

Què en pensa del projecte per instal·lar un parc arqueològic subaquàtic devora la platja de Porto Cristo?
És un projecte que ve de la passada legislatura. Quan jo era delegada de Turisme ja el presentàrem al Club Nàutic i la veritat és que és un projecte que si s’aconsegueix dur a terme, serà un impuls cap a la desestacionalització. Els esports nàutics i marins atrauen turistes durant tot l’any.

De l’associacionisme i de tocar el saxo a la política local, amb Porto Cristo al centre

“Jo venia del món associatiu, era la presidenta de l’associació de famílies d’una de les escoles de Porto Cristo, també estava dins el Patronat de Sant Antoni”, explica Antònia Llodrà sobre l’origen del seu interès per la política. “Sempre m’ha agradat molt trescar per dins el poble i vaig ser de les primeres persones que va empènyer en els inicis del nostre partit”, afegeix.
Fa 27 anys que té el seu propi negoci com esteticista a Porto Cristo. Li agrada la pintura, ha estat implicada en entitats culturals i toca el saxo a la bandeta de música del Port. La podeu sentir tocar l’instrument per Sant Antoni, als concerts d’estiu o quan surt amb els seus companys a cantar sales per Pasqua.

Back To Top
Search