skip to Main Content

Toni Gomila presenta l’edició de “Rostoll Cremat” a Manacor i Palma

L’escriptor i actor manacorí treu a la llum el text de la seva darrera obra. Les presentacions es faran a llibreria Món de Llibres de Manacor, el dissabte 9 de novembre a les 12 h i dia 10 a les 20 h a l’Espai el Tub de Palma. 

L’edició de “Rostoll Cremat”, el tercer llibre de Toni Gomila després d’“Acorar” i “Jo vos prec” es presenta aquest cap de setmana a Manacor i Palma, després de més d’un any de gira amb l’espectacle teatral. Gomila explica que han decidit editar el llibre perquè “molta gent, quan surt de la funció, té la necessitat de tornar a sentir-ho i pensar-ho, ja sigui per una millor comprensió, per la poètica o per la reflexió”. Basant-se en l’experiència d’“Acorar”, per Gomila, “tenir el text escrit és el complement perfecte, després d’haver vist l’espectacle”.
El text és, segons el mateix autor, “una reflexió sobre l’ambició humana, sobre com ens ha canviat el caràcter en el darrer segle, amb l’excusa del turisme, que ha condicionat la nostra evolució”. Segons Gomila, el canvi que ha patit la societat mallorquina és evident: “Començam amb una societat molt innocent i ens encaminam, avui en dia, cap a polítiques d’extrema-dreta” afirma l’autor, mentre explica que tot aquell que hagi prosperat es blindarà i les engrunes quedaran per a la resta, tot plegat en un context on es criminalitzarà tota persona que qüestioni aquest model “que ha convertit la nostra illa en un parc d’atraccions”.
La diferència entre el text escrit i el representat, explica Gomila “és que la poètica del text creix quan es representa sobre l’escenari”. De fet, per Gomila la direcció sota la mà d’Oriol Broggi aporta al text un sentit poètic més detallat”.
El llibre de “Rostoll Cremat” consisteix en una edició feta per Món de Llibres i on l’autor destaca la portada, feta amb la fotografia de Mateu Bennàssar. “Estic molt agraït que ens hagi deixat les imatges per projectar al llarg de l’espectacle i també per la portada perquè per jo és una manera de parlar del mateix concepte, des de diferents vessants artístiques” comenta Gomila.
Les presentacions tendran lloc dia 9 de novembre a les 12 h a Món de Llibres de Manacor i dia 10 de novembre a les 20 h a l’Espai el Tub de Palma, tot just després de la funció d’Acorar que es du a terme a les 19 h al mateix espai.

Back To Top
Search