Skip to content

NOTÍCIA

“Tots duim dins nosaltres un superheroi”

[pullquote] Fernando Moreno (Nájera, 1974) arriba a Vilafranca per representar-hi Superheroi, una història de superació personal i fantasia [/pullquote]

Un jove a qui roben l’electricitat, la llum? Aquesta és la història?
Sí, és un adolescent. Un dia acudeix a ca seva un elecricista i ell somia que li ve a robar la llum, la llum del món”. L’electricista és el dolent i el protagonista esdevé el superheroi que voldrà rescatar la seva àvia segrestada per l’electricista.És com una història de superherois. Però no és dels qui volen sinó dels superherois que tots duim dedins. El superheroi és el millor que duim dins nosaltres. El treball és sobretot de màscares i de manipulació de titelles grossos, de treball a dos, on vaig fent de nin i maneig el cos dissociant els dos personatges, sempre sembla que hi ha dos personatges a la vegada i això aporta a l’espectacle un plus de màgia que fa que la gent es trobi molt sorpresa.

Ets tu tot sol damunt l’escenari?
Sí, jo faig els cinc personatges. Cadascun té una màscara i un vestuari. Tot el treball està acompanyat d’una música de Borja Ramos, feta a mida per a l’espectacle, i amb una veu en off, que en castellà fa Samuel Villuela i en català, Enric.

Crida l’atenció que una companyia de La Rioja faci un espectacle en català. Com ho heu fet?
Abans tenia una companyia més infantil. Ara és una companyia més de teatre contemporani, i que actua a nivell nacional i fins i tot internacional. Amb aquest espectacle he guanyat un premi a la FETEN per la creació dels personatges combinant cos i màscara. I m’ha sortit molta feina en espais interessants com La Cuarta Pared, Festival de Titeres de Bilbao, o la Fira de Mallorca. Com que se m’han obert moltes portes i el text que surt a l’obra és aquesta veu en off, he apostat per traduir-lo al francès, l’anglès, el català i l’euskera, a banda del castellà.

Ja coneixies la Fira de Vilafranca?
Sí, la coneixia perquè he coincidit amb la gent que ho du a la FETEN de Gijón. Per a les companyies és l’oportunitat que et puguin veure programadors. És difícil que et vegi un programador i si no et veuen no et programen. És un trampolí per a nosaltres, no sols aquí, sinó també a l’estranger perquè a Mallorca vénen programadors internacionals i també hi pots veure el que fan altres companyies per nodrir-te i veure on ets tu i en quin moment està el que fas. Tens l’oportunitat de veure gent en la mateixa situació que tu. És el que sabem fer i el que volem fer, la nostra forma de vida.

Tornant a l’espectacle, per a quina edat el recomanes?
Per a nins a partir de set o vuit anys, és a dir, per a tots els públics a partir d’aquesta edat. Als adults els arriba d’una forma molt emocional. Els nins més petits estan callats tota l’obra, perquè els absorbeix la visualitat de l’obra, les llums, l’estètica que està basada en els còmics dels anys cinquanta.

PUBLICITAT

Back To Top
Search