skip to Main Content

“Tots els hotelers estam d’acord a aplicar les mesures ambientals que preveu el pla de circularitat de la llei”

La nova llei de turisme sostenible vol interrompre el creixement del número de turistes i també atura la construcció de nous hotels i altres tipus d’allotjaments. Amb aquesta finalitat el Govern ha suspès durant quatre anys la possibilitat que els hotels puguin adquirir noves places turístiques. Tot i que amb l’actual moratòria sigui impossible crear noves places turístiques, aquesta mesura no afecta els hotelers de s’Illot.

“En els darrers anys aquells empresaris que han volgut ampliar l’establiment i comprar més places per oferir més llits, ja ho han fet”, explica la presidenta de l’associació hotelera de s’Illot, Susana de Juan. A s’Illot «no s’han de construir nous hotels, no hi ha obres a mitges i no hi ha intencions d’ampliar establiments, però tot això sí que afecta a altres zones turístiques», assegura. Els hotelers manacorins són conscients que les mesures ambientals que preveu la nova llei de turisme sostenible llei són positives. “Amb el pla de circularitat tot el sector hi està d’acord”,assegura Susana de Juan, que també forma part de la directiva de la Federació Hotelera de Mallorca.

“No era el moment”

El president dels hotelers de Cales de Mallorca considera que «ara no era el moment, venim de dos anys amb pocs clients i haurem de fer una forta inversió per incorporar llits elevables i també totes les mesures ambientals que ara s’exigeixen», assegura Joan Pol, que durant els darrers dos anys ha tengut el seu hotel tancat. Tot i això Pol admet que «instal·larem els nous llits i farem millores ambientals, és una qüestió que interessa als clients i tampoc no volem ni podem anar contra la llei».

Segons la presidenta de l’Associació hotelera de s’Illot, Susana de Juan, «El pla de circularitat ja està encaminat perquè en les darreres reformes dels hotels ja s’han introduït la majoria de les mesures del pla, en el nostre cas la caldera ja no és de gasoil, el gas arriba a s’Illot i la majoria dels hotels ja han fet el canvi». Si hi ha una zona turística de Manacor que pateix un dèficit d’inversió pública per millorar carrers i places és Cales de Mallorca. “En els darrers 40 anys l’Ajuntament no ha gastat un duro per millorar l’espai públic ni per fer que passejar per Cales sigui agradable”, lamenta Joan Pol. Cales de Mallorca és una urbanització pendent de recepcionar per l’Ajuntament de Manacor. I aquest fet impossibilita que el consistori hi pugui fer inversions públiques que vagin més enllà del manteniment més bàsic. Segons aquest empresari hoteler, el departament d’Urbanisme de Manacor «ens diu que la recepció de Cales estarà formalitzada en uns mesos». I aquesta és una qüestió fonamental pels veïnats d’aquest nucli costaner i pels turistes que el visiten.

Espai públic

“Cales ha quedat fora de tots els plans de millora i inversió turística que s’han fet a Europa, a l’Estat i a Balears només pel fet de que la urbanització no està recepcionada”. I pel que fa a les reformes més necessàries, Joan Pol ho té clar. “Podrien començar per un cap i acabar per l’altre, és una urbanització relativament petita, concentra unes 9.000 places turístiques i una desena d’establiments, és més que necessari un pla per millorar l’espai públic”, reivindica Pol.

Back To Top
Search