Skip to content

NOTÍCIA

PUBLICITAT

Tres mitges jornades per a l’oposició

Un dels primers punts del ple de l’Ajuntament era el que pretenia l’aprovació del canvi de dedicació parcial del delegat Ferran Montero a dedicació exclusiva i, una mica més coent, el de la possibilitat que un membre de cada partit de l’oposició pugui tenir una dedicació de mitja jornada per fer tasques d’oposició. La notícia ja s’havia filtrat en alguns mitjans la setmana passada i se n’havia volgut fer la lectura que aquesta podria ser una fórmula per tenir “amansida” l’oposició per part de l’equip de govern. Si ens atenem a les intervencions de PP i de Vox, l’aprovació del punt hauria passat sense pena ni glòria. No ho veié igual el PSOE. Núria Hinojosa ja anuncià que el seu partit no s’acolliria a cap d’aquestes dedicacions (una mica més de 20.000 euros anuals amb alta a la seguretat social i que suplirien els 950 que ara cobren els portaveus -600 si no són portaveus- per cada un dels plens als quals assisteixen, fins a un total de 12 anuals). Hinojosa deixà caure que el punt s’havia “pactat prèviament amb la dreta”.

Miquel Oliver, contrariat per les insinuacions de la portaveu socialista, l’acusà d’intervenir “per tocar allò que tots sabem” i s’exclamà amb un “ni que això fos Capdepera”, per fer referència a les males relacions entre MÉS i PSOE que hi ha al municipi gabellí. Oliver també incidí en el fet que Manacor està a punt, “si no ho ha fet ja, de passar dels 50.000 habitants, amb tot el que això suposa per al municipi”. Hinojosa, en canvi, no comprenia per què si fins ara l’oposició no havia cobrat mai, ara ho havia de fer, i li rebatia que “no sé què és el que diu que jo vull tocar”.
El punt s’aprovà amb els vots a favor de MÉS-Esquerra, AIPC, PP i Vox, i el vot en contra dels quatre regidors socialistes.

En declaracions a aquest mitjà, el portaveu municipal de MÉS-Esquerra, Sebastià Llodrà, explicava que “mesures com aquestes ens equiparen a municipis com Calvià o Inca, on ja fa anys que hi ha membres de l’oposició es troben en aquest estatus”. De fet, deia Llodrà, reiterant l’argumentari del batle en el proppassat ple, “si a les pròximes eleccions arribam a triar 25 regidors, disposarem de 15 dedicacions exclusives al municipi. Això voldria dir que la majoria quedaria en 13 i les dues restants, dividides en quatre mitges, o agafades senceres, serien per a membres de l’oposició”. Per a Llodrà “es tracta de dignificar la tasca de l’oposició i que hi puguin dedicar hores”. L’encarregat de controlar que aquesta feina es dugués a terme seria cada un dels partits. Segons el portaveu ecosobiranista, més que una concessió a l’oposició per la circumstància de governar en minoria, veu el fet “com una manera de posar-nos traves a nosaltres mateixos”.

Caldrà veure quins partits s’acullen a aquestes dedicacions parcials. De moment, com ja hem explicat, el PSOE ja s’ha tancat en banda a la possibilitat d’agafar-ne cap. Vox i PP, per part seva, no ho han descartat, però no hi han mostrat tampoc un excessiu entusiasme. El cert és que perquè un regidor s’hi pugui acollir hauria de deixar part de la seva feina ordinària, cosa que segurament no tothom està disposat a fer.

PUBLICITAT

Back To Top
Search