skip to Main Content

Un nou espai d’esbarjo caní pensat perquè els animals se socialitzin, juguin i es diverteixin de manera segura

L’Ajuntament preveu arreglar la zona per a cans de Porto Cristo i habilitar més àrees semblants al nucli de Manacor, especialment als afores.

Una reixa que delimita 1.400 metres quadrats. Al seu interior, papereres amb bosses per recollir excrements, dues zones d’ombra, bancs per seure, dos jocs de rampes, una font d’aigua i sis pilons perquè els animals puguin orinar sense fer malbé el mobiliari. Així és el nou espai caní de Manacor, ubicat al Molí d’en Beió, devora l’Escola Municipal de Mallorquí. Per seguretat, també té una doble porta per evitar que mentre un ca entri, un altre es pugui escapar.

Un espai que, calcula el regidor de Serveis Generals, Carles Grimalt, podria acollir “60 o 70 cans fàcilment”. Recorda que “als cans, la distància de seguretat els hi és igual, són els propietaris qui l’han de respectar o posar-se la mascareta”.

Al seu torn, el regidor de Medi Ambient, Sebastià Llodrà, explica que la reubicació i modernització ha tingut una despesa de 5.423 euros per a l’Ajuntament. S’ha passat d’un espai que abans estava a una zona “petita i amagada” darrere l’Auditori, a estar a una millor zona i amb millors condicions, segons considera. El responsable especifica que s’ha aprofitat el lloc on “hi havia els horts urbans”.

Les tasques de preparació han anat íntegrament a càrrec dels Serveis Generals. I el seu delegat lamenta que no pogués estar llest abans. Era un projecte que Grimalt duia “entre cella i cella”. Explica que han hagut de treballar “de manera intermitent”, ja que “no podem dedicar tots els esforços a una cosa concreta”, al que s’hi ha sumat la pandèmia. Destaca, també, la pèrgola feta pel ferrer Toni Riera.

Convivència i civisme

La demanda d’un espai caní en condicions era real. I ara, els propietaris i propietàries comencen a veure respostes. Llodrà afirma que era necessari, ja que és un espai on “els animals poden anar a lloure”. Així, Grimalt afirma que “l’objectiu era clar: que els nostres cans tenguin mínim un lloc on anar a socialitzar i divertir-se”. “També és una manera de fer poble”, comenta el regidor de Medi Ambient.

Ara bé, és un espai on coincideixen cans i cusses molt diferents. Amb hàbits i caràcters diversos. Així com amb propietaris i propietàries amb maneres de fer molt dispars. Davant això, Llodrà apel·la a la col·laboració entre els mateixos usuaris: “La manera és el civisme, tot i que no descartam fer controls i posar sancions com s’ha fet amb el tema d’excrements o de no dur els animals fermats” pel carrer.

Ara ja fa unes setmanes que l’espai caní està a la disposició del públic. I els dos regidors coincideixen en dir que estan satisfets de com funciona fins ara. Grimalt creu que els usuaris estan d’enhorabona, ja que, diu, “no he vist excrements perduts i sempre que hi vaig tothom està complint les mesures COVID”.

També es respecten les normes pròpies de la zona. Com, per exemple, que el ca o la cussa estigui fermat fins que no s’hagi entrat dins l’espai caní o que el seu orí es dissolgui amb aigua.

Més espais canins al municipi?

Aquest podria ser el predecessor d’un seguit d’espais d’esbarjo canins. Contemplen la possibilitat d’habilitar altres espais a la localitat. Pensen fer el mateix “a la zona canina que hi ha a la plaça del Sol i la Lluna de Porto Cristo”. A més a més, al nucli de Manacor s’estudiarà obrir una zona semblant als afores.

Back To Top
Search