Skip to content

Vilafranca acull dissabte el 3r Campionat Mundial de Scrabble Duplicat en Català  

El dissabte 23 de novembre tindrà lloc el 3r Campionat Mundial de Scrabble Duplicat en Català. El campionat, com en les dues edicions anteriors, tindrà lloc simultàniament al Principat i a Mallorca.

Des del 2015, l’Associació de Jugadors de Scrabble en Català (AJUSC) i el Club Scrabble Manacor participen en l’organització del Campionat Mundial de Scrabble Duplicat en Català, que es disputa cada dos anys, i el dissabte 23 de novembre tindrà lloc la tercera edició.

Tal com s’ha fet des de la primera edició, el campionat es desenvoluparà de manera simultània al Principat i a Mallorca, atès que així ho permet la modalitat duplicada. Després de les edicions de 2015 i 2017, en què les seus van ser el Prat i Manacor, i Matadepera i Palma, respectivament, enguany tenim duplicitat en les seus respectives, que seran Vilafranca del Penedès i Vilafranca de Bonany.

El campionat consistirà en dues partides (una al matí i l’altra després de dinar) que decidiran el nom del tercer campió mundial de Scrabble duplicat en català. Alguna de les incògnites que es revelaran són si repetirà algun dels campions anteriors (Josep M. Martí i Miquel Sesé, guanyadors del primer i el segon campionat mundial), si el nou campió serà algú que disputi el campionat des de Mallorca (on en els darrers anys ha sortit una bona colla de jugadors que han anat ocupant el seu lloc al món de l’Scrabble en català) o si serà algun altre jugador qui des del Principat assoleixi el triomf.

A hores d’ara ja hi ha inscrits més de trenta jugadors al campionat, entre els quals hi ha bona part dels principals jugadors en actiu de l’Scrabble en català, segons el rànquing històric BARRUF. Hi destaquen Carles Cassanyes (vigent campió mundial de Scrabble clàssic en català, la modalitat més popular del joc), Miquel Sesé (l’únic jugador que ha estat campió del món en les dues modalitats) o Lluís de Yzaguirre (que va contribuir a l’adaptació de l’Scrabble al català).

L’organització agraeix la col·laboració dels ajuntaments de Vilafranca del Penedès i Vilafranca de Bonany que han facilitat els espais on es disputarà la competició.

 

Back To Top
Search