skip to Main Content

Vint-i-cinc anys després, la Sibil·la va tornar al Convent, i ho va fer amb més força i dignitat que mai

Centenars de persones estibaren l’església del Convent per veure i sentir la Sibil·la, interpretada per la soprano Montse Mozo, acompanyada a l’orgue per la musicòloga Bàrbara Duran.
“El jorn del judici”, així sonaven les primeres notes de la Sibil·la dins l’església del Convent després de 25 anys de mudesa patrimonial. La intèrpret, la soprano Montse Mozo, amb llarga experiència no sols en el cant líric en general, sinó també en el cant de la Sibil·la, que interpreta des de fa anys a la parròquia de Santa Creu de Palma. A l’orgue, Bàrbara Duran feia retronar la trompeteria més greu amb un estruend que ens aproximava a la fi del món que vaticinaria durant la cançó la Sibil·la Montse Mozo espasa en mà. Una corona de llumets embolcallava la trona, situada just al costat de la capella del Roser, il·luminada amb una fredíssima i futurista llum blava i des d’on sortien suggerents làsers cap a l’orgue acabat de restaurar. A l’altar, ciris de mides diverses il·luminaven la fosca de la nit de Nadal. La Sibil·la conventera d’enguany, a més de retornar el cant al centre neuràlgic de Manacor, ho feia a l’hora de sempre, a les dotze en clau, hora d’entrada del dia del naixement del profeta dels cristians, l’arribada del qual hauria de servir per posar remei als desastres anunciats per la profetissa.
Precisament, Guillem Sansó, encarregat de fer una breu presentació abans de l’inici del cant, va fer referència al respecte que sentien des de l’Associació Cultural Font i Roig, organitzadora de l’acte, per les creences de cadascú i se centrà una bona estona a fer referència precisament als passatges de la Sibil·la on s’anuncia la fi del món, una situació a la qual, digué, hauríem de mirar de posar remei, fent referència directa al canvi climàtic i a totes les anomalies que implica.
Montse Mozo duia un vestit elaborat per a l’ocasió, obra de la cosidora Bel Gomila. Bàrbara Bibiloni va cedir l’espasa i els guants.
En acabar la representació, els assistents pogueren participar en una concorreguda xocolatada amb coca bamba i cacau de comerç just.
L’apunt
La patata calenta
Que el cant de la Sibil·la sense matines del Convent va ser un acte digne no ho discutirà ningú. Que va omplir el temple, tampoc. Que va acostar gent poc habitual a l’església, tampoc. Caldrà veure quina lectura en fa el rector Antoni Amorós i si mantendrà la seva paraula de no cedir l’església del Convent l’any que ve, si la Sibil·la ha de ser sense matines…
Back To Top
Search