Skip to content

Visita agredolça del Govern a Manacor

El vicepresident i conseller de Transició Energètica, Juan Pedro Yllanes, va anunciar una ajuda d’uns 200.000 euros per reactivar l’economia local d’aquells municipis més afectats per les restriccions. Tot i que la visita ha estat celebrada per l’Ajuntament i la Pimem de Manacor, també han recalcat que l’ajuda econòmica és insuficient.

El Batle de Manacor, Miquel Oliver, la regidora de Comerç, Maria Antònia Truyols i el president de la Pimem a Manacor, Mateu Català van rebre el passat 4 de desembre el vicepresident i conseller de Transició Energètica i Sectors Productius, Juan Pedro Yllanes per tal de tractar les mesures que el Govern de les Illes Balears vol impulsar a Manacor i que podran ajudar econòmicament a la petita i mitjana empresa local, colpejada pel segon confinament que va patir el municipi. Com ha declarat el vicepresident Yllanes, “el Govern havia de venir a Manacor i havia de venir precisament per apostar pel comerç local, una eina molt important per fer poble”. Per la seva part, Oliver ha agraït la visita, “necessitàvem que no ens deixassin tots sols i ho reclamàvem perquè ens van tancar perimetralment i vam estar aïllats dels organismes supramunicipals”.

Tot i que l’Ajuntament i la Pimem van celebrar aquest primer contacte amb el Govern de les Illes Balears, no es van acabar de complir les seves espectatices, ja que el vicepresident Yllanes va anunciar que des del Govern es posaria en marxa una partida de 200.000 euros per donar ajudes als municipis més afectats per la Covid-19 i, sobretot, aquelles que han sofert mesures excepcionals durant les darreres setmanes. En comparació amb el moviment econòmic que va dur a terme l’Ajuntament de Manacor, 1,5 milions d’euros en diverses ajudes al comerç local, la iniciativa del Govern és clarament insuficient i de mínimes proporcions donada la capacitat d’aquest organisme.

Per altra banda, el vicepresident Yllanes va presentar dues iniciatives: Centre Comercial a Cel Obert i Comerços emblemàtics. La primera es tracta d’un conveni amb una dotació de 14.000 euros, 10.000 aportats per la Conselleria i 4.000 pel consistori. Aquesta inversió servirà per dur a terme actuacions per al foment i la promoció de l’activitat comercial del municipi. El segon, consisteix en un projecte pilot per donar a conèixer la singularitat de cada municipi a través dels seus establiments emblemàtics. Tot i que la iniciativa se centra en els comerços catalogats, la resta de teixit comercial se’n beneficiarà, perquè els comerços emblemàtics també funcionaran com a reclam per als visitants de dins i fora de l’illa. Manacor compta amb cinc establiments distingits: tres d’emblemàtics (Ca Ses Cusses, Can Garanya i Can Roca), un amb història i patrimoni (Can Fernando) i un altre d’arrelat (Can Munar). Aquest es tracta d’un llistat obert que es pot ampliar amb altres establiments.

Tal com hem anat anunciant, l’Ajuntament de Manacor i la Pimem han posat en marxa diverses campanyes per estimular el consum local sobretot amb la vinguda de la campanya nadalenca. “Manacor batega”, l’encesa de llums, els vals de descompte i les ofertes són una crida a què la gent de Manacor es mobilitzi i ajudi el comerç de proximitat, un sector que ha sofert un 80% de pèrdues els darrers mesos.

Back To Top
Search