“Perseguim tres objectius: el primer, que se’ns conegui en el món per més coses que pel nostre paisatge, és a dir, que se’ns conegui també per la música que feim; el segon objectiu és aconseguir que la música de l’Orquestra Simfònica sigui un autèntic servei públic, que sigui una orquestra transparent, a l’abast de tothom, i que tothom pugui reconèixer l’estatus artístic dels nostres músics, i per això són cabdals les dues persones que hi ha al capdavant, al gerent Mar Rescalvo i el director artístic Pablo Mielgo. I el tercer dels objectius és fer arribar la música a tothom, amb una desterritorialització, amb una feina intensa per fer arribar la música de la Simfònicas a tots els racons de Mallorca i de les Illes. També que arribi als infants, als estudiants, als majors, a les persones recloses a centres penitenciaris, a persones amb discapacitats físiques, als malalts dels hospitals. Vivim en una cruïlla privilegiada, i en un món convuls i desigual, hem de reivindicar, una vegada més, la funció social de la cultura en general i de la música en particular, perquè la música és un llenguatge universal, i tots som iguals davant l’emoció”. Qui parlava així era dimarts passat Jaume Gomila, director general de Cultura en l’acte de presentació de la segona temporada de l’Orquestra Simfònica de les Illes Balears a Manacor, que enguany constarà de set concerts, entre els quals Gomila destacà l’òpera Don Giovanni. També tengué, Gomila, paraules destacades per a l’actuació d’una jove promesa del violí en el concert de dia 11 de novembre, el jove Ziyu He, o el concert amb el solista de trompa José Francisco Fortea de dia 4 de desembre. En qualsevol cas, el director general volgué també recordsar la varietat de programes que presenta enguany aquesta temporada de la Simfònica. També es va aprofitar per presentar els concerts de l’Studium Aureum i de la Banda de Música de Manacor. Bach, Brahms, Mozart, Luis Cobos i Ovidi Montllor en seran protagonistes.
La delegada de Cultura de l’Ajuntament manacorí, Antònia Llodrà va remarcar que “manacor és un referent cultural a dins tota l’illa i esperam que els concerts de la Simfònica contribueixin a convertir-nos definitivament en referent cultural a mallorca”. Llodrà afegí que “aquesta temporada serà espectacular”. Gomila refrendaria aquesta opinió afirmant que “a Manacor hi ha una sensibilitat especial per les arts escèniques”.
Els concerts de la Simfònica seran dia 11 de novembre (Paganini, Wagner i R. Strauss, amb Ziyu He al violí), dia 4 de desembre (Mozart, amb José Francisco Fortea a la trompa); el 23 de desembre (Beethoven, amb la soprano Maria Camps); el concert de cap d’any dia 2 de gener (J. Strauss); el 8 de gener (Don Giovanni, amb el tenor Simón Orfila); el 24 de febrer (Parera Fons, Schumann, Debussy i Rafel, amb Christopher Park al piano) i l’11 de març (Garcia Abril i Falla, amb Andreu Riera al piano).