Skip to content

NOTÍCIA

“Votam en contra perquè no som dins aquest equip de govern i hi voldríem ser”

Després de l’efusivitat del ple d’investidura, comença el dia a dia. Al tancament d’aquesta edició nostra tenia lloc el primer ple d’aquest nou mandat comandat pel batle Miquel Oliver, que ja va servir per constatar quines poden ser les dinàmiques de funcionament durant aquests pròxims quatre anys, després de la manca d’entesa entre MÉS-Esquerra i PSOE per compartir tasques de govern.
Aprovada de l’acta del ple anterior, es va procedir al sorteig dels membres de les meses electorals de cara a les pròximes eleccions espanyoles del 23 de juliol. El secretari Xavier Abril, just abans d’iniciar-se el sorteig per part Valentí Valls, tècnic responsable del padró municipal, aclarí que habitualment se sortegen els membres de les meses i dos suplents per mesa. “Tenint en compte l’excepcionalitat de la data i per evitar haver de repetir el sorteig, designarem aquesta vegada sis suplents per mesa”.
A partir de l’endemà  mateix del sorteig, l’Ajuntament ja començava a enviar les notificacions als “afortunats”, com els anomenà el batle Miquel Oliver.
Miquel Oliver anuncià una periodicitat mensual de la junta de portaveus, i també la unificació de les dues comissions informatives en una de sola, i que estaria composta per Miquel Oliver, Paula Asegurado, Carme Gomila, Sebastià Llodrà, Núria Hinojosa, Artur Aguiló, Maria Antònia San´so, Magdalena Garcia, Bernadí Bou, Esteve Sureda i Antònia Llodrà.
Seguidament el batle Miquel Oliver va proposar delegar els preus puúblics a la comissió informativa perquè no haguessin de passar pel Ple de l’Ajuntament. La  mesura, aclaria, “només afecta modificacions de preus com esl de les escoles d’estiu o del Teatre, però no aquells que venen estipulats per ordenança”. Núria Hinojosa, del PSOE advertia que “no és bo buidar de competències el ple si volem permetre la participació de tots els grups”. Maria Antònia Sansó també parlava en la mateìxa tònica que “la  meva companya d’oposició” i afirmava que si la cosa quedava al ple es garantia “més transparència”. La votació comptà amb els vots favorables dels 9 membres de l’equip de govern i els vots contraris de PP, PSOE i Vox, i, per tant, no prosperà. Oliver es mostrà estranyat pel canvi d’orientació de vot del PSOE, que mig any abans havia vist bé la mesura. Hinojosa replicà: “Nosaltres també ens sentim estranys, en aquesta part de bancalada”.
Seguidament arribava el punt de les retribucions dels regidors de l’equip de govern, que comptarà amb sis dedicacions exclusives i tres de parcials, i, segons explicava Miquel Oliver, “amb un increment d’un cinc per cent”.
Una altra vegada la  resposta de Núria Hinojosa, que replicava que a ella no li sortien els mateixos comptes, amb increments que anaven del 8,6  per cent en el cas de batlia al 13,9 en les dedicacions parcials. Oliver feia contrarèplica explicant que els punts de partida per fer el càlcul havien estat de dates diferents. Hinojosa, amb una expressió tensa que volia ser serena, i després de reconèixer que els polítics han de rebre unes retribucions “dignes” i que les de l’Ajuntament de Manacor eren “de les més baixes”, recordava que “hem de ser en aquest equip de govern perquè és el que reflecteix la voluntat del poble, per tot això, amb molt de desconcert i amb molta tristesa, votarem en contra d’aquesta proposta. Votam en contra perquè no hi som i hi voldríem ser”. El PP, en canvi, anunciava una abstenció, a la qual també se sumava Vox, cosa que facilitava l’aprovació del punt.
Després de retre compte de les quatre tinences de batlia, que recauen en Antònia Llodrà, Carme Gomila, Paula Asegurado i Sebastià Llodrà, el batle Oliver aixecà la sessió desitjant “que aquest mandat sigui tranquil”.

PUBLICITAT

Back To Top
Search