skip to Main Content

Ha faltat pedagogia en la crisi de la pandèmia? Massa rebrots (Indigneu-vos)

I la crisi no havia tocat fons. Els centenars de rebrots en el conjunt de l’Estat han agreujat la crisi, segueien escanyant l’economia, i de forma molt accentuada en el sector turístic. Quan semblava que s’anava remuntant ha caigut una pedregada. El Regne Unit demana no viatjar a España i estableix la quarentena, Holanda, Bèlgica, França i Alemanya desaconsellen viatjar a l’Aragó, Catalunya i Navarra. Sinó es revverteix la situació pot ser un drama, tot i que a les Illes la incidència de la Covid19 sembla estar molt controlada. I tot i així el Regne Unit no vol sentir a xerrar de fer excepcions (el Real Madrid podrà jugar sense fer una quarentena, sempre el futbol). S’ha imposat una mesura de nacionalisme econòmic per beneficiar el Regne Unit i que els anglesos facin turisme interior? És ben possible. Però també errors en la gestió, els turistes en arribar se’ls pren la temperatura, omplen un formulari, i en canvi els que venen de la península no,, tot i les zones amb un fort increment de contagis. El gobierno no ho ha autoritzat. És un sense sentit que perjudica la imatge, no n’hi ha prou amb cridar alt i fort que no hi ha risc.
Durant l”Estat d’Alarma, i moltes veus foren crítiques, el Gobierno utilitzà la força, i mai tan ben dit, i una propagana unionista absurda i inútil com es demostrà en el procés de desescalada. L’exèrcit patrullant pels carrers i en totes les rodes de premsa, tots els cossos policials, posant fins a 1 milió de sancions, l’himne a tot drap i en totes les ocasions, declaracions absurdes i malaltisses, etc Vist el comportament de molts, i especialment dels més joves en les darreres setmanes, sembla lògic pensar que hi ha massa desconeixement d’aquest virus i s”ha imposat la percepció que tot havia passat. Tenc la certesa que ha ”’faltat pedagogia”. Tot era imposicio, “ordeno y mando”, multes, delacions, desfilades militars, centralització, autoritarisme, persecució, abusos policials, detencions, etc. però explicacions poquíssimes. Pocs científics deixant clara la perillositat de la transmissió, la seva afectació, tan poca empatia amb la ciutadania! A la fi, molta inutilitat i desprotecció. El resultat, el que és.

Pedro Sánchez dona el cop i incauta els recursos dels ajuntaments. Més senzill, posa la mà a la caixa
“Tanto monta, monta tanto” Rajoy com Sánchez, ofegar els ajuntaments, i a les peticions de poder gastar els recursos en la crisi, la resposta del govern socialista és incautar-se dels doblers dels municipis.. Xerram de 17.000 milions immobilitzats en els bancs, tot i les moltes necessitats dels municipis, que l’Estat preten endur-se i tornar-los en 10 anys. Això sí, a efectes que la mesura sigui més digerible permetria que els ajuntaments poguessin disposar d’una part (dient com es podries gastar) a canvi d’incautar-se de la resta. No sap Pedro Sánchez que aquests doblers són el resultat dels impostos que tots pagam al municipi? Que l’Estat ja s’endu una bona picotada generant un dèficit fiscal inassumible, parlant clar, un autèntic “expoli”. Pero no en tenen prou, ho volen tot, i això a costa d’ofegar-nos. No ho podem permetre, cal que els ajuntament es plantin i siguin dignes.

Una monarquia molt tocada i esquitxada pels escàndols indignes de l’emèrit. Si el cap de l’estat no és exemplar, per a què el necessitam?
Serà Felipe VI el darrer rei i España deixarà de ser un reino? La situació es va embrutant. Està clar que l’individu que va dir “me he equivocado, no volverá a ocurrir” va mentir. En els moments més durs de la passada crisi, l’Emèrit treia dels seus comptes a Suïssa entre 100 mil i 200 mil euros cada més. Quin ritme, mentre els ciutadas del Reino les passaven canutes. Mereix respecte, mereixem una família reial que no és exemplar? Res de nou, els borbons i d’ençà Felipe V, tots han pràcticat negocis bruts, s’han enriquit i dilapidat amb una vida de luxe, deixant clar que els “seus súbdits” els importaven un rabe. I així fins a Felipe VI i la Leticia. En el viatge de lluna de mel, i a fi que la població no ho sabés, es feren passar per Mister Smithh i Mis Smith, es patejaren quasi 500.000 euros, a tot luxe i poc els importà el patiment dels ciutadans. I ara el gobierno del PSOE ho ha declarat “secreto de estado”. Protegir la infàmia i la desvergonya. I ara han decidit seguir gastant una pasta, han organitzat una tournée in fumable. Tot deixant clar que “no ens mereixen”. Diario 16 ha publicat que l’Emérito va estar darrera el cop d’estat del 23-F, hi va donar el plàcet. Acabarem sabent la veritat? Molts han d’explicar moltes coses.

Pep Barrull

Back To Top
Search