skip to Main Content

“La quota serà més petita si la temporada és més curta”

Pere Mateu (Manacor, 1989) és president del CE Manacor des de fa dues temporades. Hi arribà després de més de set anys presidint l’Inter Manacor el club que, amb altres companys, havia fundat per donar cabuda a futbolistes manacorins que no tenien lloc en el club degà del futbol a la vila. Autònom en el sector immobiliari després d’haver cursat estudis de comunicació publicitat, relacions públiques i turisme, ens parla de l’actualitat del club que presideix.

Quina ha estat l’evolució de l’activitat del club durant aquest temps d’estat d’alarma per la Covid-19?
Record que nosaltres, fins i tot alguns dies abans que es concretàs l’estat d’alarma, ja ens vàrem aturar, ens havia arribat qualque recomanació en aquest sentit, i ja hi havia gent que s’aturava. Ja estàvem avisats que no hi hauria partits i no tenia gaire sentit que continuàssim amb els entrenaments. A més, som molts i creim que era el més responsable aturar-nos. D’inici, intentàrem mantenir un poquet amb els entrenadors els entrenaments on-line, sabent que depenia una mica de cada entrenador i del preparador físic. Més que res hem fet una tasca de manteniment. Ara, que ja hem tengut notícia que es podran tornar emprar les instal·lacions esportives, estam pendents que ens diguin com es podrà fer i de quina manera hem de fer els grups. De cara al juliol, preparam ja el campus per als més petits i un altre per als més grans centrat en la tecnificació. Tant perquè els al·lots puguin jugar a futbol com perquè puguem donar així una solució de conciliació per als pares.

Ara ja som en fase 3. Què ha canviat?
La norma no és gaire clara. Se’ns diu que les instal·lacions podran emprar-se a un seixanta per cent de la seva capacitat. Aquest càlcul, per exemple a Na Capellera, és molt mal de treure. Hi ha hores que allà dins hi ha setanta persones. De totes maneres, a la fase 4 ja es permetran reunions de cent per sones a l’aire lliure.

No es reprendrà cap competició.
No. L’únic que es jugarà seran els play-offs d’ascens a Segona B, amb els que estaven col·locats a les quatre primeres posicions quan tot es va aturar. Nosaltres hem acabat i ara fins al setembre no començarem. Sobretot pel que fa a Tercera, la idea de la temporada que ve és començar més tard i fer la temporada més curta. Els altres anys començàvem a final d’agost. Ara l’inici es planteja per a final de setembre o fins i tot principi d’octubre. Es faran dos grups. Ara estam pendents de qui puja de Preferent, perquè les dates del play-off proposades varen ser rebutjades pel govern. La idea de la Federació és fer dos grups d’onze o dotze equips. Si la lliga són deu mesos és una cosa i si es passa a vuit és una altra. La quota serà més petita si la temporada és més curta. Està clar que hi ha despeses que són les mateixes, però d’altres no. La de roba és la més clara, perquè gastarem el mateix tant si la temporada és curta com si és llarga. També s’haurà de veure com afecta tot això els entrenadors.

Què suposarà econòmicament aquesta aturada i el nou funcionament de la temporada que ve per al club?
Ja ens plantejam fer un descompte al campus d’estiu o a la temporada que ve als qui ja ho havien pagat tot. La Federació ja ens ha dit que no hi haurà afectació econòmica per als clubs tant pel que fa a quotes com a subvencions. Hem de veure quina és la fórmula millor tant per als pares i per al bé del club, i ajustar-nos a la realitat que tenim ara. El que afectarà més seran els socis, que havien pagat la quota de tot l’any, i també les taquilles, perquè no podria entrar ningú al camp. De totes maneres, jo crec que al final no s’aplicarà. Pensa que a la majoria de camps de Tercera, l’aforament no arriba ni a un deu per cent. On afectarà més serà en tema d’espònsors. Nosaltres en tenim molts que són empreses petites, sobretot bars i altres negocis, i aquests s’han vist molt afectats i per ventura els serà complicat mantenir aquesta aportació. Nosaltres miram d’ajudar-los a través de xarxes, mostrant nous plats i menús, i també organitzant els primers sopars allà. Si som realistes, no crec que ens afecti gaire, ara bé, ens pot afectar si ens falla un espònsor gros.

Com es planteja la temporada que ve? Ja està planificada? O els fitxatges també han quedat confinats?
A nivell de plantilles tothom ho té molt avançat. Els jugadors també han tengut molt de temps de pensar-s’ho i és ver que tant Manacor com Inter ja tenim les plantilles gairebé tancades. I també la resta d’equips.

Hi ha molts de canvis?
Sí. L’Inter no en té tants, però el Manacor, sí que en té bastants.

Amb quin objectiu?
Sempre hem cregut que havíem de recuperar l’equip de Tercera Divisió, potser no per pujar, però sí per disputar les posicions de dalt. És complicat pujar a Segona B, si tenim en compte que equips com l’Eivissa, el Mallorca B o la UE Poblera pràcticament ens tripliquen o quadrupliquen el pressupost. També el Formentera havia començat fort, però per mi han tengut problemes a final de temporada. Aquests clubs tenen els millors jugadors i els més contrastats. És complicat agafar-los.

L’Inter Manacor pot pujar a Tercera, si es dona el cas? O passa com amb els filials, que no podrà pujar si l’equip de Tercera no puja?
A nivell federatiu no hi ha cap vincle, són dos clubs totalment diferents. No hi hauria problema. N’hem parlat amb els directius de l’inter. La voluntat és que la relació sigui de cada vegada més forta. Ens agrada que tots els al·lots que acabin juvenil puguin jugar un any o dos o tres a preferent. L’Inter va néixer per això, perquè el gruix de població manacorina,pugui continuar jugant a Manacor.

Us podeu traspassar jugadors durant la temporada, però?
Entre els dos clubs moltíssima part de la feina es fa conjunta, i en l’àmbit esportiu s’intenta que sigui així. Si els entrenadors ho veuen bé i hi estan d’acord, els jugadors es podran moure d’una banda a l’altra. Ara bé, això implica una baixa d’un equip i una alta a l’altra. No és com en el cas dels filials que un jugador pot pujar o baixar durant una temporada tantes vegades com vulgui.

Com està el juvenil?
Juga a Nacional. Fa dos anys baixàrem de Divisió d’Honor. Aquesta temporada hem acabat quarts i moltes setmanes érem segons. Només ha pujat directe el primer classificat. De cara a l’any que ve, hi haurà bastants de canvis de plantilla. Alguns jugadors se’n van a fora a estudiar. Refarem molt l’equip i si qualque any les coses van bé mirarem de retornar a Divisió d’Honor. Estàvem molt contents amb l’equip i amb l’entrenador, que ja ha renovat.

I a Tercera ja teniu entrenador?
De moment no en tenim. La gent xerra, però no tenim res confirmat. Es va fer un poc de bolla perquè anunciàrem amb un comunicat que l’actual entrenador no continuaria….

Però diuen que serà Jaume Mut. Hi hue parlat?
He parlat amb en Jaume, me’l trob molts de dies pel carrer. Però ara ell està centrat amb el Felanitx i amb el play-off que han de disputar. Hem d’anar fent passes per veure qui serà finalment l’entrenador la temporada que ve. hem d’anar fent passes.

Back To Top
Search