Skip to content

“A la nova junta tenim ideals polítics diversos i jo crec que això és positiu”

Kiko Gil (Manacor, 1978) és mecànic però fa un grapat d’anys que es dedica a la restauració. Fa unes setmanes fou elegit el nou president de l’Associació de Veïnats de Porto Cristo. Parlam amb ell sobre el nou càrrec.

Per què decideixes presentar-te?
Va sorgir per qüestió de necessitats i mancances. Jo visc al barri de Sa Torre i aquí hi ha una sèrie de serveis bàsics que no arriben i ja havíem xerrat amb alguns veïns si havíem de fer una associació pel barri i poc després, per casualitat, vaig veure a la revista Porto Cristo que es feia una junta extraordinària per fer nova junta directiva. Vàrem conformar un equip i ens vàrem presentar i vàrem decidir que jo en seria el president, perquè no pertany a cap partit polític i a la junta hi ha gent de tot color. Consider que és molt positiu que una associació de veïns no estigui polititzada.

Fins ara havia estat polititzada?
Sí i pens que no està bé. La funció principal de l’associació és fer de fil conductor entre polítics i el ciutadà, independentment del partit que sigui i cal fer arribar les mancances dels diferents barris, no només d’alguns d’ells. Per exemple, la màquina que fa net no arriba al barri d’Andrea Dòria ni a Sa Punteta ni a Sa Torre ni a Cala Petita…

En certa manera es pot dir que heu conformat un equip d’extraradis?
Sí, la veritat és que sí. Hem conformat un equip que l’únic que tenim en comú entre nosaltres és que tots som d’aquí i estimam el poble. A la nova junta tenim ideals polítics diversos i jo crec que això és positiu perquè podem donar diferents punts de vista.

Heu guanyat amb una gran diferència. La gent volia un canvi?
Jo crec que sí i don les gràcies per la confiança. L’únic que puc dir és que farem feina en comú perquè les coses millorin.

Ara tendreu nou delegat… Has xerrat amb ell ja?
Encara no però és una de les primeres coses a fer. Estic segur que no tendrem cap problema, és una persona disposada i nosaltres estam per ajudar-lo en tot el que pugui necessitar.

Quines seran les prioritats de l’associació a partir d’ara?
La primera de totes és la neteja del poble, així com la recollida de fems. Tenim també la qüestió de la il·luminació i la dels tudons, que s’han convertit en una plaga. D’altra banda, intentarem potenciar la revista, de manera plural i manco política i que sigui un canal de comunicació per a tots els ciutadans. També volem intentar que les reunions siguin obertes, assembleàries i que pugui venir més gent a donar la seva opinió.

Back To Top
Search