Skip to content

Adéu a les Fires i Festes de Primavera

Entre els darrers actes, dijous dia 13 a les 20 h tendrà lloc la presentació del llibre “El Col·lectiu de Llevant, 10 anys de feminisme actiu” i divendres dia 14 a les 20 h, es farà el reconeixement de mèrits al grup Anegats.

Sopar solidari de la Fundació Trobada

El carrer de Velázquez es va omplir de gom a gom el passat dimarts vespre per col·laborar amb la tremponada solidària que organitzava la Fundació Trobada. L’objectiu d’aquest sopar era recaptar fons per dur a terme millores a l’Alberg de Manacor que pertany a la xarxa d’inclusió social del Consell de Mallorca. Entre polítics, entitats socials, membres del Patronat de la Fundació i persones a títol individual, l’equip de la Fundació, juntament amb les persones usuàries i voluntàries varen servir més de dos-cents plats. L’acte acabà amb un concert del manacorí Roger Pistola i una rifa solidària.

II Fira d’Entitats de Manacor

Amb l’objectiu de “visibilitzar aquelles associacions i entitats que treballen en la dinamització juvenil, cultural, social o solidària i incitar les activitats intergeneracionals”, el dijous dia 6 la plaça Ramon Llull es va omplir de paradetes i activitats diverses com un taller de castells, contacontes, un taller d’humor per combatre el masclisme, tallers manuals amb teles reciclades, d’escacs, de scrabble, tallers de maniobres de reanimació, taller de malabars… Amb una vintena d’entitats participants la Fira va comptar amb la presència de joves i majors i es clausurà amb la música dels grups manacorins Sac de Puces i Roig.

Dissabte de gegants, ball i concert

La jornada de dissabte fou familiar: tallers de jocs al llarg del matí a la Biblioteca Municipal i la XIX Trobada Gegantera durant el capvespre. A partir de les 18 h, els gegants i les gegantes de Llucmajor, Marratxí, Sant Pol de Mar, Campos, Felanitx, Lloret, Calvià, Sa Pobla, Sant Llorenç i Manacor varen començar a aplegar gent a la plaça de Sa Móra. Una hora més tard, començaren a desfilar tot pujant el carrer Joan Lliteres i fins a arribar a la plaça de sa Bassa, on varen ballar davant del públic de totes les edats. Al vespre, el ball continuà al centre de Manacor però de la mà de l’Escola Municipal de Mallorquí, que organitzà una ballada popular a la plaça del Palau amb Tramudança i s’Estol des Gerricó. D’altra banda, l’associació Renou Col·lectiu començava una jornada musical a la plaça Ramón Llull amb els concerts de Som Vinils, El Niño Alkalino & The Chuskers, Eva Ryjlen i Diavlo i que allargaren la bauxa fins a la matinada.

Carrosses i Jornada de Cuina per dir adéu a les festes

El passeig d’Antoni Maura s’omplí diumenge de cadires per donar pas a la tradicional desfilada de carrosses i comparses, que comptaren amb la participació de gairebé un miler de persones en la comitiva de fantasia i disfresses, tres carrosses i onze comparses diferents que ompliren el recorregut de faraons, insectes, records d’altres èpoques, turistes o troglodites. Així com ja s’havia fet anteriorment, enguany no es va comptar amb una classificació sinó que el jurat reconegué la tasca de totes les persones participants, tenint en compte diferents aspectes com la creativitat o la voluntat didàctica. Unes hores més tard, cap a l’horabaixa, la plaça Ramon Llull s’omplí de propostes culinàries amb la la XVII Jornada de Cuina de Manacor. Amb diversos quioscs gastronòmics, els manacorins que s’hi acostaren pogueren gaudir de diversos plats dolços i salats preparats per restaurants i forns manacorins i que venien acompanyats de vi de la zona de Llevant.

Back To Top
Search