skip to Main Content

Coca semidolça (Cuina de Comerç Just)

Aquesta setmana la recepta de la Cuina de Comerç Just és una coca semidolça de na Joana Maria Pasqual.

Ingredients: 1 llauna d’anxoves petita, 1 tassó petit de suc de taronja, 1 tassó petit d’oli, 2 tassons petits de sucre panela (comerç just), 3 tassons petits de farina, 1 sobre de llevat en pols, un poc d’orenga, 1 ceba i una tomàtiga

Elaboració:

Començam mesclant el suc de taronja amb l’oli i el sucre. En estar ben lligat, hi hem d’afegir la farina i el llevat en pols fins que estigui ben barrejat.

Després tallam les anxoves, la ceba i la tomàtiga en trossets petits. En tenir-ho tallat ho col·locam a damunt la coca. Finalment hi posam l’orenga, i ja la podem enfornar a 180 graus fins que sigui cuita.

 

Sucre panela de l’organització de comerç just MCCH

El sucre que hem utilitzat per elaborar aquesta coca és sucre panela de canya integral sense refinar, de l’organització de comerç just MCCH (Maquita Cuschunchic Comercializando como Hermanos) de l’Equador. La panela granulada és un aliment molt nutritiu i que suposa una gran aportació d’energia. En aquest cas es tracta d’un producte cent per cent natural i d’agricultura ecològica que conserva tots els seus minerals i vitamines a diferència dels sucres refinats.

MCCH agrupa uns 5.300 treballadors organitzats en unes 400 cooperatives situades en zones urbanes i rurals de l’Equador. Va néixer a partir de l’associació de comunitats de base i organitzacions populars, i el comerç just va donar resposta a la seva necessitat de comptar amb un sistema de comercialització alternatiu i solidari que garantís un sou just als agricultors. Seguint els criteris del comerç just, MCCH s’organitza de manera democràtica i participativa i respectant la igualtat de gènere.

Back To Top
Search