skip to Main Content

El Col·lectiu de Dones de Llevant homenatja enguany les dones esportistes en el seu mes de març

“Hi havia un clam manacorí per fer-li un homenatge, la gent ens ho demanava”. Antònia Matamalas explica així el reconeixement que enguany, dins els actes del mes de març, farà el Col·lectiu de Dones de Llevant a la ballarina Nunsi Elegido. Elegido és una de les poques dones que tenen un carrer dedicat a Manacor, tot i que durant molts d’anys aquest carrer no ha tengut placa. Avui la placa està reposada.

Precisament una de les reivindicacions del Col·lectiu enguany és també la presència de dones als carrers de Manacor. De fet, només dues monges, Balèria, les Comares, les Bones Dones i la mateixa Nunsi, són les úniques que disposen d’un carrer al municipi.

Els actes del mes de març d’aquest 2018, que arriben a la seva desena edició, homenatjaran enguany les dones esportistes. “N’hi ha moltes, i moltes no tenen la visibilitat que voldríem”, afirma Antònia Matamalas.

El dia internacional de les ones se celebrarà dia 11 de març, diumenge, amb el descobriment de la placa d’homenatge a les dones esportistes, que tendrà lloc a les onze i mitja a la plaça de les perleres.

En aquesta mateixa línia anirà l’acte de dia 17, a les 19h al Teatre de Manacor, amb espectacles de música i dansa per homenatjar les dones esportistes. El divendres dia 23, tendrà lloc també una taula rodona per abordar la visibilitat de les dones esportistes, en un món, l’esportiu, vist gairebé sempre amb ulls d’home. És per això que també hi participarà la periodista Bàrbara Amorós.

Vaga el 8 de març
Sens dubte, un altre dels actes potents d’aquest mes de març és la vaga proposada per al dia 8, convocada “a nivell internacional”. La proposta del Col·lectiu per a Manacor és una concentració a la plaça de Sa Bassa a les 12 del migdia i després l’assistència a la manifestació convocada l’horabaixa a Palma.

Altres actes
A banda de la vaga i del reconeixement de les dones esportistes, el mes de març del Col·lectiu de Dones de Llevant també incorpora activitats com el Correvers que celebra el Dia Mundial de la Poesia, que tendrà lloc a partir de les 18h el dimarts dia 21 amb inici a la llibreria Móndellibres. Hi participaran nombrosos poetes manacorins.

El dissabte 24 se celebrarà amb organització conjunta amb el Col·lectiu 39 escalons, un seminari sobre els arquetips femenins en el món del cinema.

Back To Top
Search