Cada mes, el director del Cent per Cent m’envia un missatge al mòbil: “Et va bé aquesta setmana?”. Jo ja sé que aquella setmana em toca escriure la recepta. A vegades apura un poc massa el dia de recordar-m’ho. Jo també a vegades apur bastant el moment d’escriure-la, normalment perquè amb els trulls de cada dia se’m passa.
Aquesta vegada m’ha passat, m’he oblidat, i això que em va avisar dilluns. Ja ho diuen: “Qui no té cap, té peus”. Tanta sort que ja havíem parlat del quina podria ser la recepta d’aquest mes. Ell em va proposar alguna recepta amb herbes, som al mes de maig, res més adequat. Idò aquí la teniu. Uns cupcakes de mojito, fresquets, fresquets…
Ingredients
Per als cupcakes
100g d’oli de girasol
220g de sucre morè
3 ous de talla M
220g de farina
1 cullereta de llevat en pols
1 raig de llet
El suc i la pell ratllada d’una llima
1 cullereta d’herba sana picada
1 “xupito” de mojito
Per a l’almívar
2 cullerades d’aigua calenta
2 cullerades de confitura de llimona
Per a la crema de mojito
150g de mantega
220g de sucre en pols
El suc i la pell ratllada d’una llima
1 “xupito” de mojito
Passa a passa
1. Mesclam primer l’oli amb el sucre i hi anam afegint els ous, un a un, fins que estigui tot ben integrat.
2. En un bol a part mesclam la farina amb el llevat i l’afegim a la mescla anterior procurant no deixar grums.
3. Afegim a la mescla anterior la cullereta d’herba sana, la llima, i el “xupito” de mojito. Com que la mescla és bastant espessa afegirem un petit raig de llet.
4. Posam les càpsules de cupcakes en una safata per a cupcakes i posau en cada una d’elles un poc de pasta fins arribar a 3/4 de la seva capacitat.
5. Encalentim el forn a 180º. En ser calent hi posam la safata de cupcakes i l’hi deixam uns 20 minutets, o fins que en punxar amb un escuradents aquest surti net.
6. Mentre els cupcakes són dins el forn preparam l’almívar. Realment no és un almívar, però acaba de donar el toc. Mesclam la confitura de llimona amb l’aigua i de seguida que els cupcakes siguin a fora del forn pinzellau-los amb aquesta mescla. Els deixam refredar.
7. Mentre refreden preparam la crema de mojito. Primer de tot batem molt bé la mantega amb unes varetes elèctriques. En estar ben batuda hi afegim el sucre en pols i batem tot molt bé fins que tenguem una crema ben integrada. Per acabar hi afegim els dos líquids i la pell ratllada. No deixam de batre fins que estigui tot molt ben integrat.
8. Posam la crema en una màniga pastissera i la repartim per sobre dels cupcakes ja freds.
9. Per decorar podem posar sucre morè per sobre de la crema i una fulleta d’herba sana o un trosset de llima.