L'assemblea de l'Associació de Veïnats de Porto Cristo ratifica la continuïtat de l'actual junta directiva Els veïnats de Porto Cristo s’organitzen. El passat dijous 23 de novembre se celebrà una…

“Darrere l’ombra de Natacha Rambova” de Produccions de Ferro s’estrena a l’Atlàntida Film Fest
El documental, amb direcció de Georgina Sas, es podrà veure dia 4 de juliol a l’Aljub des Baluard a les 22 h i a IB3 Televisió de forma simultània
El proper dijous, 4 de juliol, s’estrena el documental ‘Darrere l’ombra de Natacha Rambova’ en el marc de l’Atlàntida Film Fest. Es tracta d’una estrena multipantalla, és a dir, que a més de la projecció física al Museu Es Baluard de Palma, el mateix vespre del festival el documental es podrà veure també a IB3 Televisió en obert i de forma simultània.
‘Darrere l’ombra de Natacha Rambova’ descobreix la vida fascinant d’una altra dona oblidada per la història. Els pocs que la coneixen és pel seu matrimoni amb l’actor Rodolfo Valentino, però gairebé ningú sap que Natacha Rambova va ser una dona amb una gran empenta creativa. Tot just coneguda com la dona que creà el mite de Valentino, Rambova va ser ballarina dels ballets russos i dissenyà decorats i vestuaris per a pel·lícules dels anys 20 como Salomé, Camille o les dirigides per Cecil B. De Mille.
Tampoc se sap que, casada amb un marí espanyol, va viure a Mallorca fins que la Guerra Civil espanyola alterà la tranquilitat de l’illa. Aquí es va fer una més a l’entorn del que llavors era el centre del cosmopolitisme: l’hotel Formentor d’Adan Diehl i María Elena Popolicio. Allà es va integrar en la petita societat illenca. Però va començar la Guerra Civil i tota aquesta màgia es va acabar.
A través dels testimonis de biògrafs, estudiosos i autors que s’han interessat pel personatge i pel context en què va viure passejarem per la vida d’una dona que va néixer al segle XX als EUA però que va passar la major part de la seva vida a Europa, 20 anys dels quals a Mallorca. Una època que quedaria marcada en la vida de Rambova i que l’afectaria per sempre més.