Skip to content

La peixateria de Cala Bona, un reducte de producte fresc, local i de proximitat a la zona

El peix del Port, de la mar a la taula

Xisca Vives fa 25 anys que treballa a la confraria i explica que des de fa un temps, combina la tasca de dependenta al punt de primera venda de Cala Bona amb les feines d’oficina, situada a Porto Cristo. El punt de venda es va inaugurar l’any 2008 a Porto Cristo i vuit anys més tard, amb la mudança dels pescadors, la varen traslladar al port de Cala Bona. S’obre de dimarts a dissabte, de les 10.30 h del matí fins a les 12.30 h i el tipus de peix i les quantitats sempre depenen de les barques que han sortit aquell dia i de la quantitat que han pogut aconseguir. Sigui com sigui, el que saben segur és que sempre obtenen “peix fresc i de temporada”.
Pel que fa a la clientela, Vives explica que tenen clients de tota casta: “Tant ve gent de la zona com de fora, estrangers, client de restaurant i gent de senalló”. També afirma que durant els mesos de juliol i agost es fa notar la presència de madrilenys a la botiga.

I a Manacor… Sense peixateria

Tot i que l’espai estava preparat i digueren que la peixateria de Manacor s’obriria aviat, quatre anys després encara esperam. Segons Cristina Capó, la nova regidora de Comerç i Turisme, encara hi ha feina per davant perquè “no hi havia res fet” però ja s’han posat en marxa els nous plecs i l’estudi econòmic. No es pot definir una data però espera tenir-ho enllestit en uns tres o quatre mesos.

Back To Top
Search