skip to Main Content

“Molts dels qui hi van no són ecologistes ni excursionistes, sinó gent de ràdio, de pilota de plàstic i de brutor”

[pullquote] Bartomeu Mestre, Balutxo, és propietari, juntament amb tres germanes seves, de la finca que pega a cala Falcó, que confronta amb la de cala Varques
[/pullquote]

“La meva postura és molt clara. El pas per als vianants no es pot tancar. Ara bé, també està clar que hi ha un abús i que hi hauria d’haver unes limitacions. Comprenc perfectament els propietaris que han tancat el camí, però no és la fórmula”. Qui parla amb tal vehemència és Bartomeu Mestre, Balutxo. El conegut escriptor, rapsode i activista felanitxer és propietari, juntament amb tres germanes seves, de la finca que mena a cala Falcó, la cala veïna a cala Varques. La tanca de la seva finca, que pega al cap del camí de Son Fortesa ha estat forçada unes quantes vegades les darreres setmanes.

Mestre creu que “s’hauria de tancar l’accés del camí de Son Fortesa, de manera que només hi poguessin passar amb cotxe els propietaris de les finques que peguen al camí, que cadascú tengués una clau per accedir-hi, i que tothom que hi volgués transitar a peu ho pogués fer”.

Pel que fa a un possible aparcament, Mestre considera que “si es fa un pàrquing no s’ha de fer a l’ANEI. No sé si l’Ajuntament està en condicions d’expropiar, però s’haurien de prendre mesures com les que s’han preses a Santanyí o a Menorca, a platges com Macarella o a l’Arenal de Son Saura”.

Per a Mestre, està clar que “molts dels usuaris actuals no són ni ecologistes ni excursionistes normals. Són gent de ràdio, de pilota de plàstic i de brutor. L’Ajuntament hi hauria de posar els elements mínims, però no permetre en cap cas ni xibius ni aparcaments”.

Mestre insisteix que “ens han romput el pany de la tanca i dilluns dematí vàrem treure un cotxe de dins la finca… cada punt has de tancar… i hi ha molta gent que es pensa que va a cala Varques per aquest camí i no hi van”.

Mestre no veu bé que es posin cartells de “prohibit el pas”, perquè “no es pot impedir el pas fins a la cala, però sí que posarem un cartell que digui ‘finca agrícola’, perquè nosaltres hi tenim animals i les barreres han d’estar tancades”.

Finalment, l’escriptor felanitxer considera “aberrants les pues que han posat damunt les barreres, perquè això està prohibidíssim. Ara bé, també comprenc que estiguin emprenyats”.

Mestre recorda també que “quan Antoni Sureda era delegat d’Urbanisme ja férem una reclamació perquè tot allò fos declarat zona rústica protegida. També es podria fer parc natural, però s’ha de fer alguna cosa, perquè tot són maldecaps. Nosaltres som quatre germans d’esperit bastant progressista, però ja n’estam fins als nassos. Fins ara hem impedit de vendre-ho als alemanys, però tenim la pressió damunt”.

Back To Top
Search